(foto: Pieter van den Berg)
(foto: Pieter van den Berg)

Succesvolle actie voor betere voeding in ziekenhuis

Papendrecht - De Kraaihoek stond zaterdag 12 mei in het teken van de actie Stay Strong voor de Daniel den Hoed Stichting. Met onder meer een estafetteloop en work-out battle met de sportscholen Bewust-fit & Physique.

In 2009 werd bij de toen 24-jarige organisator Anita een borderline tumor ontdekt. In 2015 mondde dat uit in een slechtnieuwsgesprek.

"Ik werd gediagnoseerd met kanker. Mijn wereld, en die van familie en vrienden, stond ineens op z'n kop. Ik was al gewend aan vele operaties, maar kanker is van een andere orde. Nu moest ik ook weleens een langere periode in het ziekenhuis blijven. Het viel mij direct op dat er qua voeding weinig te kiezen viel. Ook het moment van eten was nooit erg flexibel. Dat bevreemde mij. Ik heb gezond eten nodig om mij sterker en fitter te voelen."

Omdat de keuze voor gezonde voeding in ziekenhuizen beperkt is, wilde Anita met een estafetteloop in het Vijverpark geld inzamelen om daar verandering in brengen.

Langs de Lange Tiendweg stonden diverse kramen waar bezoekers informatie konden krijgen over huid en oedeemtherapie, gebruik van vitamines en haarweken en pruiken. Bij Kunstenaar Randy Haas kon men een karikatuur laten maken.

De voorlopige eindstand was zaterdagavond € 13.999,41

Meer berichten