(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee)

Aandacht voor Maria aan het slot van Moederdag

Papendrecht - In De Morgenster wordt zondag 13 mei weer een MiddagViering gehouden. Centraal staat Moederdag met daarin geprojecteerd Maria, moeder van alle gelovigen. Aanvang 17.00 uur.

"Met deze aandacht voor Maria denken wij een goede afsluiting te hebben van Moederdag en te ontdoen van alle commercie. Met Maria willen we aandacht geven waar het echt bij Moederdag om draait", kondigen de organisatoren van de viering aan.

"Het is ook de 'bijbelse tijd' dat de leerlingen van Jezus bidden om de Helper die Hij hun had beloofd. Daar zitten ze dan aan tafel met Maria de moeder van Jezus in hun midden. Zij heeft daar misschien wel verhaald wat haar ca. 34 jaar geleden is overkomen. Dat ze na de boodschap van de engel volmondig zei: "De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd". Dat bij Elisabeth pas de ontlading kwam in de woorden van het Magnificat. Dit geloof zal ze overgebracht hebben op de leerlingen die daarin werden bemoedigd. Zij gingen later de wijde wereld in om deze blijde boodschap te verkondigen. Vandaar de titel: 'moeder van alle gelovigen'."

"Over deze Maria gaat het zondagmiddag. In de protestantse kerk zijn wij niet zo Maria-achtig. Met kerst bij de kribbe en op Goede Vrijdag bij het kruis is OK, maar diepere aandacht, ach daar hebben we niet zoveel mee. En dan ineens, zo net voor het begin van de maand mei is er dat gestolen schilderijtje dat terugkomt in het museum. Daarop dat liefelijke tafereeltje met de geboorte van Maria. En ineens dwalen je gedachten, ja … Maria had ook een moeder en is later zelf ook moeder geworden. Vandaar dat we in de MiddagViering op Moederdag, Maria zullen overdenken, we zullen er van horen en van zingen."

Meer berichten