Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


(foto: Pieter van den Berg)
(foto: Pieter van den Berg)

Veel blije gezichten bij toertocht Kids and Cars

Papendrecht - Op zaterdag 14 april organiseerde Tafelronde 140 Papendrecht opnieuw het Kids and Cars evenement. Kids and Cars is een toertocht met een groot aantal exclusieve (sport)auto's waarbij kinderen die het minder goed hebben en kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten verblijven (om welke reden dan ook) als passagier meegenomen werden.

De (financiële) meeropbrengst van de tocht komt volledig ten goede aan een goed doel en voor de 2018 editie is dat de KanjerKetting. Voor deze stichting was er een cheque ter waarde van € 10.000.

De KanjerKetting is opgezet als beloningssysteem voor kinderen met kanker. De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en kinderen kijken uit naar hun kleine, kleurige beloning. Maar de KanjerKetting is meer. De Kanjer- Kralen maken letterlijk zichtbaar wat voor kinderen zo ongrijpbaar is.

Door de KanjerKetting begrijpen ze beter wat er met hen gebeurt en krijgen ze grip op hun situatie. Ouders gebruiken de KanjerKetting als leidraad om hun kind uitleg te geven en om het voor te bereiden op wat het te wachten staat. Met de Kanjer- Ketting in de hand vertellen kinderen hun verhaal aan hun opa en oma of aan klasgenootjes. Zo helpt de KanjerKetting hen door de behandeling heen. Na afloop is de KanjerKetting een kleurrijke herinnering aan een ingrijpende periode. Voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden, is de KanjerKetting een dierbaar aandenken dat zij koesteren.

Voor de Stichting Ambulancewens was er een cheque van € 2000,-

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en is iedereen enorm dankbaar voor zijn bijdrage.

Foto's van de finish op de Veerpromenade in Papendrecht zijn te bekijken op https://flic.kr/s/aHsmhHCxwW

Meer berichten


Shopbox