Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Papendrecht bijvriendelijke gemeente

PAPENDRECHT – Papendrecht heeft een aantal nieuwe burgers, in de vorm van wilde bijen. Omdat het dorp voorzieningen treft zodat de beestjes zich thuis voelen, is Papendrecht officieel erkend als een bijvriendelijke gemeente. Dit is in het kader van Nederland Zoemt, een project van Landschappen NL, Natuur & Milieu, IVN, Naturalis en mogelijk gemaakt door een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

De organisaties laten weten 'heel blij te zijn' met de komst van de wilde bijen, omdat deze belangrijk zijn in de voedselvoorziening van mensen. Tachtig procent van de eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving. ,,De appel waar je in bijt, de aardbeien onder je slagroom en de kers op je taart. Ze groeien alleen als de bloemen ervan worden bestoven. Wilde bijen doen dit graag en helemaal gratis! Ze zijn daarom onmisbaar."

Nationale Bijentelling
In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 vindt de eerste editie van de Nationale Bijentelling plaats. Het doel van deze actie is om te achterhalen waar de 358 soorten bijen in Nederland leven en met hoeveel. Ruim tweeduizend mensen hebben zich ingeschreven om een half uur de bijen op hun balkon of in hun tuin te tellen wanneer het zonnig of droog is. Inschrijven kan via nederlandzoemt.nl/bijentelling.

Meer berichten


Shopbox