Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


George Tomas de Brito rukt op. (foto: Edwin Schreurs)
George Tomas de Brito rukt op. (foto: Edwin Schreurs)

Papendrecht verliest in saai duel van Brederodes

door Edwin Schreurs

Papendrecht heeft voor de tweede keer dit seizoen verloren van Brederodes. Na een saai duel op paaszaterdag op het Slobbengors werd het 0-1. Het eerste deel van de wedstrijd hadden de gasten de overhand. Beide ploegen probeerden met verzorgd voetbal van achteruit op te bouwen, maar aan beide kanten werd veel balverlies geleden. De passing was onzorgvuldig en het hobbelige veld hielp ook niet echt. De toeschouwers moesten tot de 20e minuut wachten voor de eerste echte kans. Op het middenveld veroverde Daeley van der Graaff de bal, waarna hij gelijk Jay Luciano de diepte instuurde. De topscorer van Papendrecht ging alleen richting Bastian Spriel. De keeper van Brederodes dwong hem om buitenom te passeren, waarna de hoek richting het doel te moeilijk bleek. Het schot van de Papendrecht-spits verdween naast het doel.

Brederodes werd in de 34e minuut voor het eerst echt gevaarlijk. Een lange solo eindigde in het strafschopgebied van Papendrecht. Op het laatste moment kon de verdediging nog ingrijpen. Vlak voor de rust was Brederodes nog een keer in de buurt van het Papendrecht-doel. Een steekpass gaf Brederodes-spits Mike de Groot de gelegenheid om de zestien in te komen. De arbiter beoordeelde een duw van achteren van Bright Adouvi als een opzettelijke overtreding en wees resoluut naar de stip. Het buitenkansje werd door de verder onzichtbare Fernando Enso Rafael Pique beheerst binnen geschoten.

Na de rust beperkte Brederodes zich tot het verdedigen van de voorsprong. Elke bal op eigen helft werd weg gerost. Papendrecht was niet bij machte om het Brederodes moeilijk te maken. Kansjes ontstonden alleen uit standaardsituaties. Zo kregen na twee lange uitgooien, die beide door Koen Lighaam werden doorgekopt, eerst Daeley van der Graaff en daarna Nick Kamerling de bal voor de voeten. Het schot van de eerste was te zacht. Het schot van Kamerling ging over.

Doordat Papendrecht vol op de aanval speelde, kregen de mannen uit Vianen in de counter wat kleine mogelijkheden, maar vonden dan meestal doelverdediger Timo Kurpershoek op hun pad. Tien minuten voor tijd bracht Papendrecht nog een extra spits. Verdediger Bright Adouvi werd vervangen door Justin Beemsterboer. Heel lang kon Papendrecht niet genieten van de extra aanvalskracht. Beemsterboer kreeg, nadat hij de bal had verloren, na een onbesuisde actie op Ivo Toxopeus direct rood van scheidsrechter Van Akooy. Met 10 man kreeg Papendrecht toch nog wat kansjes, maar scoren lukte niet.

Meer berichten


Shopbox