Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


André de Jager geeft concert in woonzorgcentrum De Markt

Papendrecht - De door Rivas Zorggroep en Culturele Raad Papendrecht onder de titel 'Aangenaam Goud' georganiseerde koffieconcerten beleven in 2018 hun derde sessie. Zorgden Kees Cornelisse uit Kinderdijk en Simon van Dalen uit Papendrecht respectievelijk in Woonzorgcentra De Markt en De Waalburcht voor een eclatant optreden, nu is het niemand minder dan plaatsgenoot André de Jager die op zaterdag 17 maart van 10.30 uur tot 11.15 uur aan Markt 24 uit orgel en piano welluidende klanken door het restaurant laat opklinken.

Dat doet hij met een knipoog naar de dichter Jacques Perk die ooit dichtte 'Klinkt helder op gebeeldhouwde sonnetten'. Het gaat nu echter niet om poëtische verzen maar om klankstukken uit het religieuze en seculiere genre.

De staat van verdienste van De Jager is veelzeggend en indrukwekkend. Zo studeerde hij onder meer bij Jan Bonefaas in de Grote Kerk te Gorinchem (improvisatie), bij Ben van Oosten in de Grote Kerk te Den Haag (literatuur) en bij Sophie-Véronique Cauchefer-Choplin in de Saint-Sulpice te Parijs (improvisatie en literatuur). In mei 1998 volgde André een masterclass interpretatie bij de Parijse organist Jean Guillou. Sinds 1976 geeft André concerten in binnen- en buitenland (zoals in de Notre-Dame te Parijs en de Hohen Dom te Passau), werkt hij mee aan CD-, radio-, TV- en DVD-opnamen, geeft orgel- en muziektheorielessen en componeert orgel, koor, solozang en instrumentale muziek. André is hoofdorganist op het Blank-orgel (1976) van de Papendrechtse Bethlehemkerk.

Vermeldenswaard is ook dat De Jager op instigatie van de vroegere burgemeester De Bruin stadsorganist is en dat hij als blijk van dank het zesde deel in de gevierde reeks 'Van Heerlijkheid tot heden' voor zijn rekening nam. Zijn thema erin is een secure omschrijving van de vijf pijporgels die zijn domicilie rijk is. Van die in de Grote Kerk tot die in de Elimkerk.

Op de zaterdagmorgen zal André o.a. de volgende stukken ten gehore brengen: De Heer is mijn Herder -Als een hert -Daar ruist langs de wolken -Enkele Psalmen -Enkele Joh. de Heer liederen -Bist du bei mir -De Heilige Stad -Cent mille chansons –Edelweiss -Mijn Gebed en Droomland. Voorzitter van de CRP, Joke Boer, is verheugd over de continuering van de koffieconcerten en nodigt iedereen voor dit bij voorbaat sublieme optreden uit.

De toegang is gratis en vanaf 10.00 uur staan verse koffie en thee klaar staan om in de juiste muzikale stemming te komen. Overigens laat Joke weten dat musici die een matineus concert in het lopende of volgende seizoen willen verzorgen zich kunnen melden via info@cultureleraadpapendrecht.nl

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox