Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Bussen vol leerlingen, van het tweede leerjaar VMBO van CSG De Lage Waard en Het Willem de Zwijger College, bezochten deze ochtend verschillende bedrijven in beide gemeenten. (Foto: Privé)
Bussen vol leerlingen, van het tweede leerjaar VMBO van CSG De Lage Waard en Het Willem de Zwijger College, bezochten deze ochtend verschillende bedrijven in beide gemeenten. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Scholieren 'zien, voelen en proeven' bedrijven

Op donderdag 8 maart heeft in de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht voor de vijfde keer de Onderwijsroute plaatsgevonden.

PAPENDRECHT - Bussen vol leerlingen, van het tweede leerjaar VMBO van CSG De Lage Waard en Het Willem de Zwijger College, bezochten deze ochtend verschillende bedrijven in beide gemeenten. De Onderwijsroute helpt leerlingen een goede en betere keuze te maken voor een vervolgopleiding. De gedachte én overtuiging is dat wanneer leerlingen bedrijven kunnen "ruiken, voelen en proeven" zij beter kunnen aanvoelen of hun keuze voor een bepaalde studierichting de juiste is.

De Onderwijsroute biedt bedrijven een kans kennis te maken met hun mogelijk toekomstige medewerkers. Er deden 21 bedrijven mee. Zij ontvingen de leerlingen en lieten hen kennismaken met de werkzaamheden en de beroepen in hun bedrijf. In Papendrecht werden bezocht: Cross Fit, Stichting Gemiva/SVG Groep, Pannenkoekenhuis Frittella, Struijk Optiek, Rivierendriesprong Papendrecht, Scheepswerf Slob, Schenk Transport en Van de Grijp International Gear Suppliers BV. De Onderwijsroute wordt georganiseerd door Konekto B.V., CSG De Lage Waard, Het Willem de Zwijger College, gemeente Alblasserdam en gemeente Papendrecht. Ook in overige Drechtstedengemeenten vinden Onderwijsroutes plaats.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox