Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


(Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)
(Foto RPAS Peter Donk / Sliedrecht24)

D66 wil groot natuur-recreatiegebied boven A15

Papendrecht - D66 wil door samenwerking van de drie gemeenten Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht één aaneengesloten natuur-recreatiegebied boven de A15 ontwikkelen.

"Wij willen dat er een totaalplan komt voor het hele gebied boven de A15," zegt René de Munck, lijsttrekker van D66 Sliedrecht. Het plan voor het natuur- en recreatiegebied komt van de D66-afdelingen in Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam.

"Er wordt continue gekeken naar het groene hart om in te bouwen", vervolgt de Munck. "Een leeg natuurgebied is het al lang niet meer. Als we niets doen, neemt de verrommeling alleen maar toe. De ene keer is de vraag: mogen er voetbalvelden, dan weer: kan er een crematorium komen, of zelfs een hele woonwijk? Laten we er nu eens goed naar kijken. Wij zeggen: maak er één bio-divers natuurgebied van."

De D66'ers lijken de smaak van samenwerken tussen de drie gemeenten te pakken te hebben nu D66 in Sliedrecht na een lange afwezigheid lijkt terug te keren in de gemeenteraad. Ze willen dat hun drie gemeenteraden aangeven wat zij willen met 'hun stuk' boven de A15. Daarna moet er een gezamenlijk haalbaarheidsonderzoek komen en één plan voor het hele gebied.

"Eerst gaat in 'ons stuk' boven de A15 geboord worden naar geothermie," zegt Trijntje van Es, lijsttrekker D66-Papendrecht. "Alle huizen moeten van het gas los en Papendrecht lijkt gunstig te liggen om aardwarmte te gebruiken. HVC heeft een opsporingsvergunning en mag boren. Dat kan niet in woonwijken, dus er wordt schuin geboord van boven de A15. Veel politieke partijen in Papendrecht zeggen dat ze het gebied groen willen houden. Laten we het dan goed doen en er een prachtig groot natuurgebied van maken."

Ramon Pardo, lijsttrekker van D66 in Alblasserdam zegt vooral een enorme kans te zien om de luchtkwaliteit in Alblasserdam en omgeving te verbeteren. "Het is erg ambitieus en een hele andere manier van denken dan alleen binnen je eigen gemeentegrenzen. Het is een unieke kans om er echt iets moois en blijvend goeds van te maken."

(bron: D66)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox