Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Wethouder Marco Hoogland is zeer tevreden dat gratis parkeren in de parkeergarages mogelijk is geworden: “Winkeliers, eigenaars en gemeente hebben met elkaar de schouders eronder gezet.” (foto: pr)
Wethouder Marco Hoogland is zeer tevreden dat gratis parkeren in de parkeergarages mogelijk is geworden: “Winkeliers, eigenaars en gemeente hebben met elkaar de schouders eronder gezet.” (foto: pr)

Marco Hoogland: 'Met elkaar het beste voor Papendrecht'

Papendrecht -  Over een maand zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat de taak van wethouder Marco Hoogland er bijna op zit. Zijn periode als wethouder is relatief kort geweest, want eind september nam hij het stokje over van de naar Elburg vertrokken Jan Nathan Rozendaal. Maar onzichtbaar was Hoogland zeker niet: de realisatie van twee uur gratis parkeren in de parkeergarages viel onder zijn verantwoordelijkheid. Hij is zelf echter de eerste om zijn rol te relativeren: "We zijn allemaal voorbijgangers, dus ook ik als wethouder."

door Jacco van den Boogaard

Toen bekend werd dat Rozendaal zou vertrekken, stond Hoogland – die al jaren voor de SGP in de gemeenteraad zat – niet te trappelen om diens opvolger te worden. "Ik had niet de ambitie om wethouder te worden; we hebben Jan Nathan vier jaar geleden niet voor niets van buiten aangetrokken. Dus ik heb wel enige 'pijn in mijn buik' gehad toen hij wegging. En toen we met elkaar bespraken wie hem zou opvolgen, bleef het stil", vertelt Marco Hoogland.

"Toen heb ik gezegd: 'Ik bied twee dagen per week'. Meer ruimte had ik niet. Maar dat bleek binnen het college op te lossen en toen heb ik 'ja' gezegd. Het is ook goed om je in te zetten voor het maatschappelijk belang. Dat probeer ik ook uit te stralen naar mijn kinderen. Daarnaast is het bijzonder en heel leerzaam om voor korte tijd aan de 'andere kant van de tafel' te zitten."

Gratis parkeren

Over zijn eigen bijdrage in de afgelopen maanden is Marco Hoogland bescheiden: "Veel wat gerealiseerd is, is te danken aan het (voor)werk van Jan Nathan Rozendaal. Maar het is heel mooi dat gratis parkeren in de parkeergarages mogelijk is geworden. Zoiets kan alleen door samen verantwoordelijkheid te nemen."

"Winkeliers, eigenaars en gemeente hebben de schouders eronder gezet. Het resultaat mag ér zijn: veel meer mensen maken nu gebruik van de parkeergarages. Daarmee is het centrum écht aantrekkelijker door goede bereikbaarheid. Je kunt je auto gewoon ónder de winkels kwijt. En niet alleen de winkeliers merken dat in hun portemonnee; voor heel de gemeente is een goed draaiend centrum van groot belang."

Drukke tijd

Het is wel een drukke tijd voor de wethouder, die immers al twee dagen per week als zelfstandig consultant werkte en ook nog drie dagen per week als financieel directeur bij een bedrijf in Hendrik-Ido-Ambacht. "Het vormt zich uiteindelijk vanzelf; ik ben heel blij met de steun van mijn vrouw, die thuis voor het gezin zorgt. Maar het is wel heel druk; het moet niet te lang duren."

Samenwerking

Wethouder Hoogland kijkt terug op een uitstekende samenwerking binnen het college: "Het was echt teamwork. En dat wens ik het nieuwe college ook toe: met elkaar het beste voor Papendrecht. Verder heb ik gemerkt hoe professioneel en betrokken de ambtenaren van onze gemeente zijn. Ik hoop dat ze mij zullen herinneren als iemand die hen nodig had."

Multifunctionele accommodaties

De wethouder hoopt in de slotfase nog een bijdrage te kunnen leveren aan multifunctionele accommodaties voor de verenigingen en organisaties die nu in oude gebouwen zitten: "Dit is een opgave voor de gemeente waarin ik met veel energie nog probeer een versnelling op gang te brengen. Dat is in het belang van de betrokken partijen."

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox