Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


GroenLinks fractievoorzitter René van Engelen reikte het compliment uit. (foto: GroenLinks Papendrecht)
GroenLinks fractievoorzitter René van Engelen reikte het compliment uit. (foto: GroenLinks Papendrecht)

GroenLinks: complimenten aan familie Shoufan

Papendrecht - GroenLinks reikt ieder jaar traditiegetrouw complimenten uit, dus ook dit jaar. En natuurlijk ook in Papendrecht.

Lijsttrekker Bert Grimmius bedacht dat het een mooie gedachte is om in Papendrecht bij het geven van een compliment een beeldje van de Ertepeller cadeau te geven. Hij is dus naar de Stichting Dorpsbehoud gegaan en heeft daar een beeldje van Aaichie gekocht.

En het compliment van GroenLinks Papendrecht gaat dit jaar naar de familie Shoufan. Vader Rateb is met zijn gezin voor het oorlogsgeweld in Syrië gevlucht. Hij heeft zijn uitkering opgezegd en is een kleine buurtsupermarkt begonnen. Deze gaf hij de naam van hun dochter: Maha. Iedere morgen staat hij om half vijf op om naar de groothandel te gaan. Zo heeft hij iedere dag verse producten. De buurt heeft weer een eigen 'buurtsuper'.

Onlangs is er ingebroken. Er is een doneeractie op touw gezet door een inwoonster van Papendrecht. Binnen 1 week was het benodigde geld binnen en kon Rateb de eerste schade van de inbraak herstellen. Ook een plaatselijk beveiligingsbedrijf schonk een beveiligingssysteem.
"Een fantastisch mooi voorbeeld van eerlijk delen en een terecht compliment. De hardwerkende Rateb kan hierdoor zijn supermarkt voortzetten. Het voorziet duidelijk in een behoefte", aldus GroenLinks fractievoorzitter René van Engelen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox