Christiaan Blom maakte vorig jaar indruk tijdens concerten op zijn school. (foto: Jeroen Verbueken)
Christiaan Blom maakte vorig jaar indruk tijdens concerten op zijn school. (foto: Jeroen Verbueken)

Papendrechtse topmusici geven gratis concert

Papendrecht - Muziekliefhebbers doen er goed aan om bij vrijdag 2 maart een paar forse uitroeptekens in hun agenda te zetten. Drie Papendrechtse topmusici bundelen dan hun krachten om vanaf 19.30 een gratis concert te geven in de Betlehemkerk in hun eigen woonplaats.


door Wim de Leur, Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis

En met topmusici is niets te veel gezegd. Wat te denken bijvoorbeeld van de 9-jarige Christiaan Blom, winnaar van het nationale Prinses Christina concours 2017 en dit jaar opnieuw in de finale. Een unicum, volgens de jury.

En dan André de Jager, officieel stadsorganist en drager van de Médaille d'Argent van de Franse Société Academique. Samen met Jolanda den Houter, meer dan bekend in onze regio als dirigent, docent en voor alles natuurlijk hobo-speler, staan zij borg voor een gevarieerd en schitterend concert.

Zoals gezegd, de toegang voor het concert is gratis. En toch is het uitgangspunt dat de opbrengst ervan in z'n geheel is bestemd voor de Stichting Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dat klinkt wat raadselachtig, maar de oplossing is simpel. Na afloop mag iedere bezoeker bepalen wat het concert hem of haar waard was. Vijf euro, tien, of helemaal niets; het staat iedereen vrij om wel of geen bijdrage achter te laten.

Het concert zal meer dan de moeite waard zijn. De kleine Christiaan, op dwarsfluit en altfluit, Jolanda op een scala aan fluiten en André op orgel en piano.

De gespeelde stukken zijn van heel verschillende componisten. Van Händel tot Morricone; van Vivaldi tot Lovland en De Jager.

Mag het concert dan bijzonder zijn; het goede doel is dat zeker ook. Het Vriendenfonds van ons ziekenhuis ondersteunt het bijzondere onderzoek van Dr. Mark-David Levin naar chronische leukemie, een vorm van kanker die iedereen in zijn of haar omgeving wel mee geconfronteerd wordt. Maar ook staat het fonds klaar voor verbetering van het patiëntenwelzijn binnen het ASz. Een nieuwe badkamer voor de kinderafdeling, de nieuwe rolstoelen, een dagje uit voor kinderen met suikerziekte; het aantal doelen dat ondersteunt kan en moet worden is lang.

Een prachtig concert, een bijzonder doel, geweldige musici. Het wordt een concert dat u niet mag en dat u niet hoeft te missen.

Het bestuur van het Vriendenfonds begroet u dan ook graag op 2 maart om 19.30 uur in de Betlehemkerk te Papendrecht.

Meer berichten