De foto die vorige week in het Papendrechts Nieuwsblad stond.
De foto die vorige week in het Papendrechts Nieuwsblad stond.

Dorpsbehoud 'zeer onaangenaam verrast' door foto

De Stichting Dorpsbehoud Papendrecht was 'zeer onaangenaam verrast' bij het zien van een foto in het Papendrechts Nieuwsblad van 7 februari. Daarop waren bestuur en fractie van Onafhankelijk Papendrecht te zien in de muziektent.

Papendrecht - Voorzitter Margré van Wijngaarden heeft een brief gestuurd aan Onafhankelijk Papendrecht waarin ze bezwaar maakt tegen de foto:

"Zoals inmiddels het merendeel van de Papendrechters wel weet is de muziektent eigendom van Stichting Dorpsbehoud. Gebruik daarvan zonder toestemming van het bestuur is daarom onrechtmatig.

De muziektent is afgesloten met een hek en een hangslot. U bent dus doelbewust over het hek geklommen. En dan ook nog een spandoek ophangen? Dat staan wij zelfs de sponsors van onze zomeravondconcerten niet toe.

Nou gebeurt het af en toe nog dat er kinderen in de muziektent klimmen, maar die worden er – na uitleg - door ons uit gestuurd, en daarvan hoop je dat die daarnaast door hun ouders terecht worden gewezen.

Van volwassen volksvertegenwoordigers mag je verwachten dat ze zelf genoeg besef hebben van normen en waarden om andermans eigendommen te respecteren.

Papendrechtse volksvertegenwoordigers weten allen (of zouden dat moeten weten, zeker wanneer zij zichzelf aanprijzen als 'betrokken') wie de eigenaar is van de muziektent en dat gebruik daarvan toestemming vereist van het bestuur.

Met deze actie geeft u daarvan geen blijk.

Overigens: Zou u wel toestemming hebben gevraagd, dan zou die zijn geweigerd.

De muziektent is geen voetbalveld, speelplaats, hangplek, reclamezuil of aanplakbord voor de verkiezingen.

Voor alle duidelijkheid: Dat geldt voor iedereen en dus ook voor politieke partijen, geen enkele uitgezonderd.

Stichting Dorpsbehoud Papendrecht is politiek neutraal. Zaken die met onze doelstelling te maken hebben, maken wij kenbaar aan ALLE politieke partijen van Papendrecht.

Voor deze keer willen we het bij een waarschuwing laten, we hebben het te druk met andere zaken om hier op dit moment verder werk van te maken. U begrijpt hopelijk zelf wel, dat de bewuste foto niet meer voor publiciteitsdoeleinden mag worden gebruikt. Doet u dat wel, dan zullen wij niet schromen stappen tegen u te ondernemen."

Meer berichten