Start estafette 4x100 wissel. (foto: Arjan van Tilburg)
Start estafette 4x100 wissel. (foto: Arjan van Tilburg)

Goede derde competitieronde voor de Geul

Papendrecht - Bijna de complete wedstrijdploeg van de Geul kwam zaterdag aan de start in de derde ronde van de landelijke KNZB competitie. Inzet is dit seizoen promotie vanuit de districtsklasse naar de landelijke C klasse en de ploeg lijkt tot nu toe goed op koers te liggen. Er werden tijdens de wedstrijd 18 individuele medailles bij elkaar gezwommen en er waren 26 persoonlijke records te noteren. Het PR record van de dag kwam dit keer op naam van Dana Kleijn, die op de 200 wissel haar oude tijd verpulverde en er maar liefst 29 seconden afhaalde.

De middag begon met twee estafettes. De heren zwommen 4x100 wissel, waarbij Max Muller als startzwemmer het clubrecord op de 100 rug voor heren aanscherpte tot 1.01.77. Samen met Ivan van Omme, Ben Muller en Aidan van Gool werd deze estafette overtuigend gewonnen. Het Geulteam voor meisjes senioren met Kirana Hoogenbosch, Faustine Mussig, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman pakte de winst op de 4x100 vrij.

De jongste zwemmers kwamen aan de start voor de 25 vlinder en de 50 rug en Bas van Helden. Tygo van Berkel, Sven de Jong, Thijs Ramstijn, Britt van Baarden en Marie-Elise Verschoor brachten het er keurig vanaf.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Naomi Hardam voor het eerst 50 school en 100 rug, op beide afstanden zette zij mooie tijden neer en op de 50 school was haar tijd zelfs goed voor een 5e plaats. Jesper van Tilburg zwom in de categorie jongens minioren 6 in een PR naar zilver op de 100 rug.

De Geul deed goede zaken ik de categorie meisjes junioren 3. Op de 50 vlinder was er zilver voor Laura ’t Lam en brons voor Nicole van Os en op de 50 vrij pakte Daphne van Tilburg het zilver, het brons was ook hier voor Nicole van Os. Bij de jongens greep Mats Schroots op de 50 vlinder net naast het brons en werd 4e, Tjomme de Tender zwom op zowel de 50 vlinder als de 50 vrij een PR en Dylan Groeneveld verbeterde zich op de 50 vrij.

In de categorie meisjes jeugd was Debra de Lange goed voor twee keer zilver, zowel op de 100 rug als op de 200 wissel tikte ze als 2e aan, beide keren in een mooi PR. Faustine Mussig volgde goed met twee 4e plaatsen. Bij de jongens waren er ook twee 2e plaatsen voor de Geul: Brandon Groeneveld tekende hiervoor. Op de 200 wissel zwom Aaike de Tender naar een knappe 3e plaats.

Esmée Roodenburg was goed op dreef in de categorie meisjes senioren, de 200 rug sloot ze winnend af en op de 50 vrij werd ze 2e. Zoë van Gool miste net het brons op de 50 vrij maar liet wel een dik PR noteren. Bij de jongens was er op de 50 vrij een 3e plaats voor Aidan van Gool en Liam van Gool pakte het zilver op de 200 rug.

De dames en heren zwommen 200 school en 100 vrij. Sam IJzerman veroverde op beide afstanden het zilver bij de dames, Kirana Hoogenbosch dook op de 200 school voor het eerst onder de 3 minuten. Bij de heren zwom Ivan van Omme naar het goud op de 100 vrij, Max Muller werd hier 3e. Op de 200 school zette Max een PR van 24 seconden op de klokken en werd hiermee 5e.

Bij de afsluitende 4x50 wissel voor meisjes jeugd werd door het Geulteam met Debra de Lange, Faustine Mussig, Laura ’t Lam en Daphne van Tilburg een keurige 2e plaats behaald.

Het is nu even afwachten op de definitieve puntentelling, daarna is bekend hoe de Geul er na 3 wedstrijden voor staat. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk.

(bron; De Geul)

Meer berichten