Chandre Nandoe. (foto: B'Elanna van der Sluis)
Chandre Nandoe. (foto: B'Elanna van der Sluis)

Chandre helpt jongeren om zich te ontplooien

Papendrecht - Jeugd en jongerenwerk Papendrecht organiseert activiteiten om jongeren zichzelf te laten ontplooien. Eén van de jongerenwerkers is Chandre Nandoe.

door B'Elanna van der Sluis

Chandre Nandoe is al tien jaar werkzaam bij het Jeugd en jongerenwerk Papendrecht. Hij richt zich op de jeugd van 12 tot 21 jaar. In het kader van talentenontwikkeling worden allerlei activiteiten georganiseerd. Hij gaat ook op straat langs bij hangjongeren om te kijken of het jongerenwerk kan ondersteunen.

Afgelopen september is er een fotografiecursus gegeven, die erg succesvol is geweest. Het project bestond uit tien lessen die werden gegeven door fotograaf Hannan Haddouch. In de eerste vijf lessen werd er kennis gemaakt met de basisvaardigheden van het fotograferen met een spiegelreflexcamera. Bij de overige lessen werkten de leerlingen naar de expositie toe.
Vanwege het succes wordt het in maart nog een keer georganiseerd. Dan over alles wat te maken heeft met politiek.

Chandre: ''We horen via social media van de jongeren wat ze willen en zo gaat het balletje rollen. Ik vind mijn werk en alle activiteiten leuk omdat de jongeren het leuk vinden. Je kan de jongeren echt helpen en dat je ziet hoe ze hun talenten ontwikkelen.''

''Er staat nog een foto expositie op de planning in het gemeentehuis. Er komen ook nog dj lessen, fashiondesign cursus, tekencursus en beats maken aan. De jongeren zijn nu ook bezig met de nieuwe huisstijl van de naam ontwerpen. In de zomermaanden zijn er activiteiten op het Cruyff Court'', aldus Chandre.

Zie ook www.jenjwpapendrecht.nl .

Meer berichten