Lezing bij Huygens: belangrijkste astronomische gebeurtenissen van 2017

Papendrecht - Op vrijdag 9 februari geeft Arno Hol bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens een lezing waarin hij de belangrijkste astronomische gebeurtenissen en wetenschappelijke ontwikkelingen van het afgelopen jaar presenteert.

Wij maken deel uit van een natuur, die veel groter is en verder gaat dan alleen de natuur op aarde, namelijk het heelal. In alles op aarde, in ons lichaam, maar ook overal om ons heen, vinden we restanten die afkomstig zijn van gigantische ontplofte eerste generatie sterren. Uit de restanten van die ontplofte sterren zijn tweede generatie sterren zoals onze Zon, ons zonnestelsel, alles op aarde en uiteindelijk ook de mens gevormd. Overal in het heelal gelden dezelfde natuurwetten en vinden dezelfde processen plaats. Het waarnemen van de zwaartekrachtsgolven van botsende neutronensterren in 2017 geldt als een doorbraak.

Over deze gebeurtenis, en vele andere ontwikkelingen op gebied van sterrenkunde, doet Arno Hol verslag en hij toont daar prachtige beelden bij.

Arno Hol (68) is amateur astronoom en al ruim 35 jaar lid van de vereniging van weer- en sterrenkunde Christiaan Huygens in Papendrecht. Hij geeft regelmatig lezingen over sterrenkunde, ook bij andere verenigingen en instellingen.

De lezing vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. Aanvang 20.30 uur, de toegang is gratis.

www.verenigingchristiaanhuygens.nl

Meer berichten