Jolanda Faro: Fight to get Fit (5)

Als je een gezondere levensstijl wilt, is het weglaten van alcohol een stap die je gaat zetten. Het bevat veel loze calorieën en wekt ook nog eens de eetlust op. Maar het blijft voor velen wel lekkerder dan een glas water. Het advies is dan ook: in het weekend neem je een 1 half glas wijn, én een glas water.

Wat dan opvalt, is dat iemand die weinig alcohol drinkt het ziet als een glas dat halfvol is. De mensen die beduidend meer alcohol dronken, ervaren het als een halfleeg glas! Iets dat hetzelfde is, kun je blijkbaar heel verschillend ervaren.

Dit maakt het afvallen en het omschakelen naar een gezondere levensstijl niet gemakkelijker.

In het Fight to get Fit programma wordt dan ook volop aandacht aan geschonken aan positiviteit.

Als je je ergens ongelukkig over voelt (ik mag maar een half glas) veroorzaakt dit een ontevreden gevoel. Alles wat je ervaart als negatief wordt intenser beleefd dan de positieve gebeurtenissen. Soms heb je het gevoel dat alles op een dag tegen zit, terwijl er eigenlijk maar een paar dingen niet zijn gelopen zoals je had gewild of verwacht. Je denkt niet meer aan dat wat goed is gegaan diezelfde dag.

De kunst is dan om dit om te buigen. Tegen jezelf te zeggen dat het wijnglas halfvol is en niet halfleeg. Niet te mopperen over alles wat je niet meer mag eten, maar te erkennen hoeveel beter je je voelt zonder al die suikers.

Train jezelf de dingen positief te benaderen. Realiseer je dat een positieve(re) levenshouding je een gelukkiger mens maakt. Geluk is emotie en eten vaak ook….

Als je vanavond op de rand van je bed zit: denk maar eens aan wat je vandaag een geluksgevoel bezorgd heeft. Wedden dat je zo 3 dingen kunt opnoemen?

www.fitenfun.eu

Meer berichten