Rivas Zorggroep verzorgt in maart weer vaccinaties. (foto: pr)
Rivas Zorggroep verzorgt in maart weer vaccinaties. (foto: pr)

Rivas vaccineert kinderen tegen DTP, BMR en HPV

Regio - Rivas Zorggroep verzorgt in maart weer de vaccinaties tegen DTP, BMR en HPV. Alle kinderen die zijn geboren in 2005 en 2009 ontvangen hiervoor een oproep van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Kinderen die zijn geboren in 2009, krijgen een oproep voor de inenting tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en BMR (bof, mazelen en rodehond).

Meisjes die zijn geboren in 2005, ontvangen een oproep voor de inenting tegen baarmoederhalskanker, de HPV-vaccinatie. Alle inentingen worden uitgevoerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma van de overheid. Volgens de Nederlandse overheid is vaccineren nog altijd het beste en meest betrouwbare middel om te beschermen tegen deze ziekten.

Een vaccinatie tegen DTP en BMR vermindert de kans op een aantal besmettelijke ziekten die ernstige complicaties kunnen geven. In principe mogen alle kinderen gevaccineerd worden, behalve als een kind op dat moment koorts heeft of te weinig weerstand.

Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Het HPV-vaccin beschermt meisjes voor een groot deel tegen baarmoederhalskanker. Het advies is om ook op latere leeftijd een uitstrijkje te laten maken bij de huisarts.

www.rivas.nl/vaccinaties

Meer berichten