Piet van Die (links) en Matthijs Goederenuurs: met de Johnny Cashdienst het succes van 2013 herhalen. (foto: Ina Florusse)
Piet van Die (links) en Matthijs Goederenuurs: met de Johnny Cashdienst het succes van 2013 herhalen. (foto: Ina Florusse)

Johnny Cashdienst in Morgensterkerk

Papendrecht - De band Cashflow3 werkt zondag 11 februari vanaf 17.00 uur mee aan de speciaal door voorganger Piet van Die georganiseerde Johnny Cashdienst. Cashflow3, met daarin de Papendrechter Matthijs Goedegebuure (zang, rythm-gitaar) maakte tijdens de eerste Johnny Cashdienst, die in 2013 net als nu in de Morgensterkerk plaatsvond hun allereerste start. Al voordat ze bekend werden, waren ze te horen op diverse radiostations, en waren ze te zien op Nederland 2.

De Johnny Cashdienst, die de setting heeft van een kerkdienst, vindt plaats om 17 uur in de Morgensterkerk, met als thema: 'Let op! Breekbaar.'

Voorganger Piet van Die en Matthijs Goedegebuure waren bij aankomst al gemoedelijk in gesprek, en blikten terug op de allereerste Johnny Cashdienst die in 2013 ook in de Morgensterkerk werd gehouden. Daar was zo'n grote opkomst dat de Papendrechters verzocht werden om later op de dag terug te komen om de tweede, snel ingelaste kerkdienst bij te wonen.

Waarschijnlijk weet bijna niemand dat ook mannen zich druk kunnen maken over hun nagels, maar tijdens dit gesprek bleek dat toch zeker zo te zijn. Piet en Matthijs, beiden fervente Johnny Cashfans, bespraken namelijk het belang van het wel of niet hebben van lange nagels, dieingezet worden bij het gitaarspel. "De een gebruikt een plectrum, de ander zijn nagels." Dit laatste overigens niet altijd tot volle tevredenheid van huisgenoten. "Er zijn zelfs nagelspecialisten die nagels kunnen opbouwen," vertelde Matthijs aan Piet in hun onderonsje.

Cashflow trad al op vele plaatsen op, ook tijdens een Amerikaans festival in Noord Holland. Een pastoor die ervan hoorde, nodigde Cashflow3 ook in zijn kerk uit. "Hij wist niet wat hem overkwam. Ook zijn kerk was afgeladen vol. Dat was een momentum", aldus Matthijs.
"De band Cashflow3 heeft heel wat teweeg gebracht in mijn leven. Het begon ooit met een filmpje dat ik op YouTube had geplaatst," waarna Piet en Matthijs met elkaar in contact kwamen. Intussen zijn beide heren ook in Nashville en Tennessee geweest, de plaats waar Johnny Cash heeft gewoond. "Je wordt er als een verloren zoon ontvangen."

De preek die tijdens deze kerkdienst zal gaan over de kwetsbaarheid van het leven, aan de hand van psalm 103. "God weet waarvan we gemaakt zijn, dat wordt in de psalm gekoppeld aan Gods liefde voor de kwetsbare mens", wordt omlijst door 'Johnny Cash'songs, uitgevoerd door Cashflow3.
Graag wil Piet benadrukken dat iedereen welkom is, gelovig, ongelovig., jong of oud. De muziek van Johnny Cash spreekt jong en oud aan."

Na afloop zal Cashflow nog een miniconcert geven, onder het genot van een kopje koffie.

Meer berichten