Corine Opmeer: 'Ik wist al vrij snel dat ik terug wilde naar het onderwijs en met jongeren wilde werken.' (foto: B'Elanna van der Sluis)
Corine Opmeer: 'Ik wist al vrij snel dat ik terug wilde naar het onderwijs en met jongeren wilde werken.' (foto: B'Elanna van der Sluis)

Corine helpt bij keuze van opleiding

Papendrecht – Het komt steeds vaker voor dat jongeren de verkeerde opleiding kiezen omdat ze nog niet weten wat ze willen doen op jonge leeftijd. Dit frustreerde Corine Opmeer enorm. Daarom besloot ze hier iets aan te gaan doen.

door B'Elanna van der Sluis

Corine Opmeer, van het bedrijf OpMeerInzicht, wilde in september 2016 wat anders gaan doen met haar carrière. Het raakte haar dat jongeren niet geholpen worden op scholen bij hun zelfontwikkeling.

''Je leert op school van alles behalve over jezelf en dat is een gemiste kans. Ik denk dat dit in lessen verweven kan worden.", zegt Corine.

Ze is begonnen met gymlessen verzorgen en daarna is ze in het bedrijfsleven gerold omdat er weinig werk in het lesgeven was. Nu ze haar eigen bedrijf is begonnen verzorgt Corine zo af en toe nog gastlessen op De Lage Waard. Met als thema waar jongeren op moeten letten als ze een studiekeuze moeten maken.

Corine: ''Daarbij moeten ze erop letten dat ze vroegtijdig beginnen met het maken van een keuze. Het is verstandig om al vanaf de basisschool te beginnen om te kijken wat je nou leuk vindt. "Als je op je 14e dan al zoveel over jezelf weet dan heb je geen druk meer voor de keuze die je moet gaan maken.'' Dat scheelt een hoop stress.
Corine vindt dat als je van jongeren vraagt een concrete studierichting te kiezen, je ze wel moet ondersteunen met het vinden van antwoorden op vragen zoals, wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Zodat ze op basis daarvan kunnen kiezen.

''Ik wist al vrij snel dat ik terug wilde naar het onderwijs en met jongeren wilde werken. Ik heb een business coach ingehuurd die mij verder kon helpen. Na drie coach dagen heb ik mijn idee uitgeschreven. Samen met mijn kinderen en een aantal jongeren hebben we er een gezellige brainstormavond van gemaakt. Daarna ben ik vier jongeren gratis gaan begeleiden om te kijken wat ze misten en wat ze nodig hadden.''
Iedere sessie verloopt weer anders en wordt op maat gemaakt voor de klant. Een bijzonder verhaal wat Corine is bijgebleven is van een hoogbegaafde jongen die zijn juiste plek maar niet kon vinden. Zijn ouders wisten dat die hij veel in zijn mars had en zullen hem altijd steunen.

Corine hoop dat ze over vijf jaar in een groter pand zit en eventueel in het buitenland. Ze wil in de toekomst bovendien actiever in het onderwijs zijn.

Zie: www.opmeerinzicht.nl 

Meer berichten