Een buurtbus van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard. (foto: Vereniging Buurtbussen)
Een buurtbus van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard. (foto: Vereniging Buurtbussen)

Arriva buurtbussen gaan over op pinnen

In de buurtbussen van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard kan met ingang van 1 februari alleen nog met de pin of contactloos betaald worden. Afrekenen met contant geld is vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Alblasserwaard - Arriva zet hiermee een grote stap naar een veiliger werkplek voor de buurtbuschauffeurs. De openbaar vervoersonderneming heeft de laatste maanden de pinapparatuur ingebouwd en de chauffeurs geïnstrueerd hoe hiermee om te gaan.

Tevens heeft het bestuur van de Vereniging Buurtbussen Alblasserwaard er voor gekozen dat er vanaf 1 februari een nieuwe tienrittenkaart wordt geïntroduceerd.

Met deze kaart, waar voor een voltariefkaart van 13,30 euro moet worden betaald, is er een zeer voordelig reismogelijkheid aan het assortiment van de buurtbusvereniging toegevoegd.

Kinderen van 4 tot en met 11 jaar en ouderen boven de 65 jaar betalen 7,80 euro voor het gereduceerde tarief voor deze tienrittenkaart.

Houders van deze kaartjes hebben geen overstaprecht en de kaartjes zijn alleen geldig op de buurtbus lijnen 701 die van Sliedrecht naar Gorinchem gaat en ook weer terug. En de 702 die vanaf Papendrecht naar Groot- Ammers gaat en ook weer terug. Het verenigingsbestuur hoopt hiermee de buurtbus weer wat dichter bij de gebruikers te brengen.

Meer berichten
Shopbox