De nieuwe bestuursleden van de Molenstichting. (foto: Cees van der Wal)
De nieuwe bestuursleden van de Molenstichting. (foto: Cees van der Wal)

Nieuwe bestuursleden Molenstichting SIMAV

Het bestuur van Molenstichting SIMAV is, na vertrek van twee leden, aangevuld met drie nieuwe bestuursleden. De beschermers van de molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden verwelkomen deze maand Herman van Santen als secretaris. De gedeelde functie als voorzitter Technische Commissie wordt ingevuld door Juriean Kramer en Wim Meerkerk.

Alblasserwaard - De molenstichting is al meer dan 60 jaar actief. SIMAV streeft er naar om binnen haar gebied de polder- en korenmolens te behouden en te laten functioneren. Het is hierbij belangrijk een bijdrage te leveren aan de uitstraling van dit belangrijke culturele erfgoed in het landschap. Oud-secretaris Henk Bovekerk en oud-voorzitter Technische Commissie Piet Vergouwe zwaaiden afgelopen december af. De taken van Henk Bovekerk zullen vervuld worden door Herman van Santen, hij is wethouder van gemeente Zederik.

Zowel Juriean Kramer als Wim Meerkerk worden door het dagelijks bestuur als zeer geschikt geacht de taken uit te gaan voeren. Beide heren zijn al jaren betrokken bij Molenstichting SIMAV. Juriean Kramer is gepensioneerd bouwkundige en Wim Meerkerk is zelfstandig ondernemer en vrijwillig molenaar.

Er is bewust gekozen om het bestuur uit te breiden naar zes personen. Gezien de komende renovaties en de vele onderhoudswerkzaamheden is het werk te omvangrijk voor slechts één bestuurslid.

Meer berichten
Shopbox