Burgemeester Moerkerke houdt komende zondagmiddag de preek van de leek in De Morgenster. (foto: pr)
Burgemeester Moerkerke houdt komende zondagmiddag de preek van de leek in De Morgenster. (foto: pr) (Foto: Anouk Breeman)

Burgemeester houdt 'preek van de leek'

Papendrecht – De kerkdienst in De Morgenster van komende zondagmiddag heeft een – voor kerkelijke begrippen – nogal ongebruikelijke voorganger. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke zal namelijk de kansel beklimmen om de zogeheten 'preek van de leek' te houden.

De preek van de leek is een initiatief van de Werkgroep MiddagViering van De Morgenster. "Onze werkgroep is ingesteld om één keer per maand andere vormen van diensten te houden," legt voorzitter Gerrit de Vos uit. "Een aantal jaren terug hebben we de preek van de leek ingevoerd. Toen de burgemeester in het kader van 'Een straatje om' ging kennismaken met alle Papendrechters, hebben we hem gevraagd om de preek van de leek te houden. En daarop heeft hij positief gereageerd."

Puinhopen van Pim

De Vos legt uit dat de middagviering een 'gewone' kerkdienst zal zijn: "Het wordt een viering met een sobere liturgie, met enkele liederen en gebeden. En dus de preek, die zeker ook een binding met de Bijbel zal hebben." Het thema zal zijn: 'Op de puinhopen van Pim'. De Vos: "De burgemeester heeft het thema zelf uitgekozen. Hij zal vertellen over een periode die voor hem heel bewogen is geweest. Dat verhaal wil hij plaatsen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart."

De middagviering waarin burgemeester Moerkerke zal preken, is op zondag 14 januari 2018 om 17.00 uur in De Morgenster, Muilwijckstraat 1

Meer berichten
Shopbox