(foto: Stichting Anders)
(foto: Stichting Anders)

Anders maakt kans op Appeltje

Papendrecht - Het Papendrechtse initiatief Stichting Anders is kanshebber voor een Appeltje van Oranje 2018. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds en staan dit jaar in het teken van het thema 'Jong en sociaal ondernemend'.

De Appeltjes van Oranje is de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die mensen bij onze samenleving betrekken. Veertig jonge mensen, die er met hun initiatief voor zorgen dat anderen kunnen meedoen in onze samenleving, maken kans op de prijs. Tot 17 januari 23.59 uur kan er gestemd worden via de website stem.oranjefonds.nl. Stemmen is interessant, want iedere stemmer maakt kans op 1.000 euro extra voor zijn of haar favoriete initiatief.

Na de stemactie en een pitchdag worden drie winnaars gekozen. Zij ontvangen in mei tijdens een bijeenkomst op Paleis Noordeinde in Den Haag de prijzen uit handen van Koningin Máxima. De prijs bestaat uit 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Oprichter van stichting Anders, Robert de Heer: "We vinden het geweldig dat we zijn genomineerd. Alleen dat is al een eer natuurlijk. Maar we hopen echt op veel stemmen op onze missie. De positieve aandacht en financiële bijdrage maakt een groot verschil voor ons werk en helpt zo om nóg meer mensen in nood te ondersteunen via ons netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers."

Stichting Anders verbindt kwetsbare mensen met een hulpvraag aan ondernemers die hier vanuit hun 'core business' in willen ondersteunen. Ondernemers worden gever met hun eigen product, dienst of talent. Ook elke ontvanger van ondersteuning wordt gestimuleerd om zelf een goede daad door te geven aan iemand anders.

Meer berichten
Shopbox