Logo papendrechtsnieuwsblad.nl

De Geul zwemt derde ronde Regiocompetitie

Papendrecht - Zaterdag werd in het Papendrechtse Sportcentrum de derde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul stond na twee wedstrijden op een mooie derde plek en wilde die plaats natuurlijk graag vasthouden. Het was even wachten op de officiële puntentelling maar na telling van alle punten bleek dat dit inderdaad gelukt is en dat de voorsprong op nummer 4 zelfs gegroeid is.

Er werden flink wat persoonlijke records op de klokken gezet en het PR record van de middag kwam dit keer op naam van Laura ’t Lam, die op de 200 vrij maar liefst 24 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook Evi Kleyn zette op dit nummer een flink PR van 13 seconden op de klok.

De middag begon met een 4x50 wissel estafette voor de jongste zwemmers en het Geulteam met Dylan Groeneveld, Lois van Valen, Laura ’t Lam en Jesper van Tilburg werd hier mooi 4e. Daarna volgde een 4x50 vrij estafette voor dames senioren waarbij Kirana Hoogenbosch, Faustine Mussig, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman een knappe 2e plaats haalden.

De jongste zwemmers zwommen en 200 vrij en 50 vlinder. Bij de meisjes pakte Laura ’t Lam brons op de 50 vlinder en Lois van Valen zwom een PR op beide afstanden. Bij de jongens pakte Dylan Groeneveld in een PR het brons op de 200 vrij en Thijn Versloot zwom een mooi PR op deze afstand. Dylan verbeterde ook zijn tijd op de 50 vlinder.

In de categorie meisjes junioren 3 zwom Salomé van Loo op zowel de 100 vrij als de 50 school naar een PR, Nicole van Os verbeterde haar tijd op de 100 vrij. Bij de jongens zwommen Mats Schroots en Tjomme de Tender eveneens op beide afstanden een PR.

Debra de Lange verbeterde zich in de categorie meisjes jeugd op de 50 rug en de 100 school. Erik Verhagen en Brandon Groeneveld zwommen ieder een PR op de 50 rug bij jongens junioren 4.

In de categorie meisjes senioren pakte Sam IJzerman het brons op de 50 rug, Dana Kleyn zwom een PR op deze afstand. Op de 100 school voegde Sam daar een zilveren medaille aan toe. Bij de jongens zwom Liam van Gool op beide afstanden naar een PR, René Verhagen zette op de 50 rug een PR op de klok en Aidan van Gool deed hetzelfde op de 100 school.

Bij de dames noteerde Esmée Roodenburg een PR op de 200 wissel en Sam IJzerman veroverde het goud op de 100 vrij. De overige wedstrijdpunten kwamen van Kirana Hoogenbosch en Zoë van Gool. Bij de heren verbeterde Max Muller zich op de 200 wissel, Ben Muller en Ivan van Omme zorgden voor de overige wedstrijdpunten.

Aan het einde van de wedstrijd weden nog twee estafettes gezwommen. De 4x50 vrij voor meisjes junioren 3 werd door Laura ’t Lam, Nicole van Os, Daphne van Tilburg en Lois van Valen afgesloten met een keurige 4e plaats. Op de 4x50 vrij jongens junioren 2 werd het Geulteam met Aaike de Tender, Tjomme de Tender, Mats Schroots en Dylan Groeneveld ook mooi 4e.

Meer berichten
Shopbox