Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Eigenaresse Jolanda Faro heeft een ware passie om mensen te helpen aan hun gezondheid te werken. (Foto: Sanne van der Voort)
Eigenaresse Jolanda Faro heeft een ware passie om mensen te helpen aan hun gezondheid te werken. (Foto: Sanne van der Voort) (Foto: Sanne van der Voort)

Nieuwe cursus focust op gedrag

Voeding, beweging en niet te vergeten gedrag: die drie onderwerpen staan centraal bij een nieuwe cursus van sportclub Fit & Fun in Papendrecht. Eigenaresse Jolanda Faro heeft een ware passie om mensen te helpen aan hun gezondheid te werken.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT - Jolanda heeft al tien jaar sportclub Fit & Fun in Papendrecht en ook is zij voedingscoach met een eigen praktijk aan huis. "Het is dan ook mijn passie is om mensen te helpen aan hun gezondheid te werken, door ze de balans te leren tussen inspanning, ontspanning en gezonde voeding," vertelt Jolanda enthousiast.

Zij heeft voor dit laatste een nieuw plan bedacht. Vanaf begin januari wil ze met een kleine groep mensen – maximaal twaalf - anderhalf uur per week aan de slag op het gebied van gedragsverandering, voeding en bewegen, gedurende drie maanden. Jolanda: "Het is bedoeld voor mensen die er nu echt helemaal klaar mee zijn dat de weegschaal ver weggestopt is in de kast omdat ze er niet op durven. Die balen van zichzelf dat ze iedere avond weer zitten te snacken. Die zich elke ochtend opnieuw voornemen om nu vandaag toch echt gezond te gaan leven en dat na het avondeten weer vergeten zijn. Kortom, mensen die het gevecht tegen zichzelf en de kilo's nu echt willen aangaan, maar wel wat hulp kunnen gebruiken!"

Een belangrijk onderdeel van de cursus wordt ingeruimd voor gedragsverandering: op het gebied van voeding, maar ook ten aanzien van hun dagelijks beweegpatroon. "Ze krijgen opdrachten mee naar huis om een andere levensstijl te gaan ontwikkelen en ook moeten ze dagelijks aan de slag met de oefeningen die ze meekrijgen. Het is een pittig programma voor vechters. Voeding en beweging zijn een goede combinatie. Goed voor jezelf zorgen is heel belangrijk. Je voelt je veel prettiger wanneer je gezond bent. Je voelt je energieker. Door deze cursus in groepsverband te geven, kunnen de deelnemers elkaar stimuleren en motiveren. Zij lopen tegen dezelfde dingen aan."

De nadruk ligt zeker ook op gedrag, want dat is een belangrijk onderwerp als het gaat om afvallen, volgens Jolanda. "Mensen zitten vaak vastgeroest in bepaalde patronen. Het is belangrijk om je gedrag te veranderen. Vandaar ook dat de cursus drie maanden duurt, zodat je in stappen je gedrag kunt veranderen en niet ineens, want dat werkt niet. Het is niet goed om te hard van stapel te lopen, dan kom je snel weer aan. Soms zijn het niet eens hele grote veranderingen, maar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine." Voor meer info en aanmelden zie www.fitenfun.eu.

Meer berichten
Shopbox