Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Foto: Anouk Breeman

Wijkagent Bertine van Kooten: Sporten? Neem ID-kaart mee!

Een tijdje geleden sprak ik met een collega op het politiebureau. Hij vertelde me dat hij zojuist een melding had gehad van een reanimatie. Hij was als eerste ter plaatse bij de melding. Een man was tijdens het wielrennen onwel geworden. Meneer zat in de polder op een bankje en zakte ineens in elkaar. Een getuige die dit had gezien belde direct 112.

Politie, ambulance en zelfs de politiehelikopter, die in de buurt vloog, waren ter plaatse gekomen.

Helaas mocht alle hulp niet baten en overleed de man ter plaatse.

Daarna vertelde mijn collega dat ze een uitdaging hadden. Deze man was alleen van huis gegaan en een stukje gaan wielrennen. De man had geen identiteitskaart bij zich. Hij had enkel en alleen zijn mobiele telefoon bij zich.

De telefoon was vergrendeld. Via een aantal whats-app leesberichten die gelukkig wel zichtbaar waren, kon men uiteindelijk met iemand in contact komen uit een whats-app groep.

Vervolgens heeft men met de mobiele telefoon van die man gebeld met 112 en kon onze meldkamer het telefoonnummer achterhalen. Zo werd uiteindelijk contact gelegd met de familie.

Voor een ieder die gaat sporten buiten: neem alstublieft een ID-kaart mee. Je weet nooit waar je voor komt te staan. En zeker voor de hulpverleners is het erg fijn als we weten met wie we te maken hebben, ook voor de familie.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox