Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Wethouder Kees Koppenol: ijsbaan op de Markt

Veel mensen zitten vandaag helemaal in de Sinterklaassferen. Logisch, maar eerlijk gezegd ben ik in mijn hoofd al een dag of tien verder. Op vrijdag 15 december mag ik namelijk weer de opening van de ijsbaan op de Markt verrichten!

Maar liefst drie weken lang (tot en met 7 januari) kan jong en oud weer volop genieten van deze winterse voorziening. De ijsbaan ligt mooi centraal binnen de Drechtsteden en de West-Alblasserwaard dus ik verwacht niet alleen veel bezoekers uit Papendrecht maar zeker ook uit de buurgemeenten en verdere omstreken.

Het centrum van Papendrecht ziet er nu al sprankelend en feestelijk uit en dat zal met de ijsbaan alleen nog maar toenemen.

Zo'n ijsbaan komt er natuurlijk niet zomaar. Het is een flinke onderneming. Daar gaan heel wat plannen, besprekingen, berekeningen, discussies, mails en telefoontjes aan vooraf. De gemeente werkt op dit gebied gelukkig prima samen met de Stichting Huiskamer Papendrecht en alle andere betrokkenen.

We hebben goede afspraken gemaakt op het gebied van veiligheid, activiteiten, openingstijden en geluid. Toch sluit ik niet uit dat een enkeling overlast of hinder zal ervaren en dit ook zal uiten.

U mag van mij aannemen dat we doen wat redelijkerwijs mogelijk is om overlast te voorkomen.
Het grootste deel van Papendrecht én van de direct-omwonenden beleeft de weken rond de feestdagen ook echt als een feest, ondanks of misschien wel dankzij de festiviteiten op de ijsbaan.

Ik heet u van harte welkom bij de opening op vrijdag 15 december en wens iedereen veel schaats- of ander plezier op de ijsbaan!

Meer berichten
Shopbox