Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Initiatiefnemer Robert de Heer vertelt op bevlogen wijze over de visie, de doelstellingen én de resultaten van zijn Stichting Anders. (foto: Cees van der Wal)
Initiatiefnemer Robert de Heer vertelt op bevlogen wijze over de visie, de doelstellingen én de resultaten van zijn Stichting Anders. (foto: Cees van der Wal)

Succesvolle partneravond Stichting Anders

Papendrecht – Stichting Anders slaat samen met lokale ondernemers (de 'partners') de handen ineen om zulke sociale problemen op te lossen. Vorige week dinsdag hield de stichting een partneravond.

Hoewel de economie aantrekt, schijnt niet voor iedereen de zon. Want aan die aantrekkende economie heb je weinig als je huis in brand heeft gestaan en je al maanden in een woning zonder meubilair moet leven. Of als je na ziekte éindelijk weer een eigen huisje krijgt, maar geen geld hebt om de koude betonnen vloer van een tapijtje te voorzien.

In twee jaar tijd hebben al 180 bedrijven zich bij de stichting aangesloten. Met elkaar mogen zij hun tanden zetten in honderden hulpvragen. En zo kreeg de koude betonnen vloer een mooi tapijt en werd de uitgebrande woning voorzien van prachtige meubeltjes. Kosteloos, geheel voor rekening van de aangesloten bedrijven. Die zich verenigen onder het motto van de stichting: 'Want geven maakt rijk'. Burgemeester Moerkerke benadrukte hoe belangrijke zulke initiatieven zijn in een wereld die steeds individualistischer lijkt te worden. En hij zette zijn woorden kracht bij door vijf dagen vrije tijd voor vrijwilligerswerk beschikbaar te stellen aan de stichting. "Niet als burgemeester, maar gewoon als Aart-Jan Moerkerke." De muzikale omlijsting kwam van de Johnny Cash coverband 'Cashflow3', waarmee een succesvolle avond helemaal compleet was.

Informatie: www.stichtinganders.nl

(door Jacco van den Boogaart)

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox