Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Wethouder Hoogland overhandigt het School op SEEF Veiligheidslabel aan de oudste en de jongste leerling van de Augustinusschool. (foto: Jacco van den Boogaart)
Wethouder Hoogland overhandigt het School op SEEF Veiligheidslabel aan de oudste en de jongste leerling van de Augustinusschool. (foto: Jacco van den Boogaart)

Augustinusschool is SEEF

Papendrecht – We staan er misschien niet zo bij stil, maar dagelijks lopen of fietsen duizenden Papendrechtse kinderen van huis naar school, en weer terug. En meestal ook nog twee keer per dag. En al die kinderen nemen hierbij deel aan het verkeer, wat de nodige risico's met zich meebrengt. Het project 'School op SEEF' maakt kinderen bewust van deze risico's en leert hen hoe ze zo veilig mogelijk op school kunnen komen. In de afgelopen tijd is de Augustinusschool hiermee hard aan het werk geweest en vorige week woensdag kwam wethouder Hoogland naar de school om het School op SEEF Veiligheidslabel uit te reiken.

Verkeersquiz

De Augustinusschool is de 38e basisschool in de regio Drechtsteden en de vierde basisschool in de gemeente Papendrecht die het Veiligheidslabel in ontvangst mocht nemen. En de leerlingen maakten er met hun leerkrachten, de 'verkeersouders', drie wijkagenten en wethouder Hoogland een feestje van. De wethouder overhandigde het Veiligheidslabel aan de oudste en de jongste leerling van de school, maar daarna moesten de leerlingen natuurlijk wel even laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Dit gebeurde in de vorm van een leuke verkeersquiz. Ook zongen de leerlingen nog een speciaal ingestudeerd verkeerslied. Voor de jongste groepen was het feest toen nog niet voorbij, want zij mochten op het schoolplein nog een kijkje nemen bij de politieauto.

(door Jacco van den Boogaart)

Meer berichten
Shopbox