Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Drie kunstenaars tonen werken in De Waalburcht

Papendrecht - Tot aan eind januari kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen bij het werk van drie Papendrechtse amateurkunstenaars. De sectie Amateurkunst van de Culturele Raad Papendrecht (CRP) heeft een expositie georganiseerd die gratis toegankelijk is.
Op de eerste verdieping van het zorgcentrum De Waalburcht aan de Badhuisstraat hangen dertig creaties in restaurant en gang te kijk. De drie kunstbeoefenaars zijn Allard Banga, John Beekhof en Leen den Ouden, die in aquarel, acryl, olieverf, kleurpotlood/pastel/inktens hun geïnspireerd gevoel voor schoonheid prijsgeven.
Toen sectievoorzitter Ruud van Mourik en bestuurslid Piet Kaptein op een morgen door de tentoonstelling liepen, zagen zij dat twee bezoekers zich op de gang net voor vier kunstwerken halt en front maakten. Dat deden zij voor 'Landschap met molen' en '2 onbekende mensen' van Allard Banga en 'Straatje van Arles' en 'Tulp' van John Beekhof. "Heel manifest werd dat beide kunstenaars met hun werk een sensatie van schoonheid aan de toeschouwers gaven. Van Mourik beklemtoonde dat hij met veel genoegen de tentoonstellingen organiseert, mede door toedoen van de sectieleden Elly Snoeren, Gert Klaassen en Leendert van der Made", vertelt Piet Kaptein.
Zo'n zeventig exposities mochten de vier leden de voorbije tien jaar organiseren. Zo bijvoorbeeld de manifestatie 'Met z'n allen', die dit najaar voor de zeventiende maal georganiseerd is en tot begin januari in de plaatselijke bibliotheek te bewonderen is.
Gaande langs de wanden met schilderijen genoten de twee CRP-leden onder meer van 'Lemelerberg vogelhut' en 'Amerikaanse zeearend' van Leen den Ouden, 'Kan schaal perziken' en 'Puttertje' van John Beekhof en 'Polder in de winter' en 'Polderlandschap' van Allard Banga. Zij stelden met genoegen vast dat deze drie artiesten heel kleurrijk figuratieve beelden weet te scheppen die heel toegankelijk en herkenbaar is.

Meer berichten
Shopbox