Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Ton Enthoven (midden) met arts Milou Korstenbroek en teamgenoot Otto. (foto: Ina Florusse)
Ton Enthoven (midden) met arts Milou Korstenbroek en teamgenoot Otto. (foto: Ina Florusse)

Onfortuinlijke val door klapband

Papendrecht - Afgelopen week vond de Nicaragua Volcano Challenge plaats, georganiseerd door de organisatie WereldOuders. Papendrechter Ton Enthoven was één van de deelnemers.

'Wereld Ouders trekt zich het lot aan van de miljoenen kinderen die in Latijns-Amerika op straat leven. Zij organiseren diverse evenementen, waaronder deze Challenge, om sponsors voldoende financiën te verwerven, zodat ze alleen in Nicaragua al ongeveer 340 kinderen zorg en scholing kunnen bieden.

Ton Enthoven van de Enthoven Fashion Group (herenmode), reisde met een team naar Nicaragua om aan deze sportieve uitdaging deel te nemen. Mede dankzij hun sponsors fietsten ze een mooi bedrag bij. Het leverde Ton echter ook een flinke hersenschudding op, een flink gehavend gezicht en een beschadigd gebit.

Het team van Ton Enthoven moest in zes dagen 400 kilometer te fietsen over de veelal onverharde wegen in Nicaragua: 'de Nicaragua Volcano Challenge'.

Ton vertelt dat ze al fietsend ook geregeld flink moesten klimmen."In totaal 5000 hoogtemeters. Het is heel wat zwaarder als fietsen in Nederland. In Nicaragua is het heel warm met daarbij een hoge luchtvochtigheid, onverharde wegen waar in oktober ook nog eens de hurricane 'Nate' over is gegaan. Hele wegen en bruggen zijn weggespoeld, geregeld moesten we door rivieren waden, met de fiets op de rug."

Klapband


Ton kan dus nog niet vertellen of er wat hem betreft een vervolg komt op deze sportieve prestatie, vooral ook na zijn onfortuinlijke val door een klapband. "Ik weet niet wat er precies gebeurd is, ik ben een kwartier kwijt. Maar dankzij de arts Milou Korstenbroek en de chirurg Mouthaan, heb ik het gered. Zij hebben mij weer in elkaar gezet. Ik ga nu eerst eens even herstellen", waarna hij lachend vervolgt: "Daarnaast hangt het ook van de rekening van mijn tandarts af." Daarmee doelend op tandarts van Kalken. "Hij heeft ons al voor €250 gesponsord".

Zijn nichtje Milou, de arts die er gelukkig bij was, was vanzelf berekend op mogelijke valpartijen en had alle benodigdheden bij zich. "Ontsmettingsmiddelen, verdovingsinjecties, inclusief hechtingsmaterialen."

De sfeer was prima vertellen de teamleden."We kenden elkaar eerder nog niet, maar we hadden het gezellig." Het team bestond uit twaalf fietsende deelnemers.

"In totaal hebben we €35.000 bij elkaar gefietst. Vliegtickets en verblijfskosten betalen we zelf. Al het gesponsorde geld gaat echt naar de kinderen."

(door Ina Florusse)

Meer berichten
Shopbox