Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


(foto: Jacco van den Boogaart)
(foto: Jacco van den Boogaart)

Eerste paal voor nieuwbouw Fokker

Papendrecht - Met het slaan van de officiële eerste paal door wethouder Anouk van Eekelen, (Economische Zaken), is de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van Fokker in Papendrecht op donderdag 9 november feestelijk van start gegaan.

Vele betrokkenen vanuit Fokker, Strukton Worksphere en gemeente waren aanwezig bij dit belangrijke moment voor Fokker en gemeente.

De locatie aan de Industrieweg kijkt uit over de rivier de Merwede en wordt omringd door sportvelden en een parkachtige omgeving. In het hoofdkantoor van negen bouwlagen, dat wordt gebouwd door Strukton Worksphere, zullen ongeveer 250 medewerkers een werkplek krijgen.

De energievoorziening van het nieuwe kantoor voldoet aan de allerhoogste duurzaamheidstandaarden. Zo krijgt het kantoor geen aardgasaansluiting en zullen warmte- en koudeopslag voor energiezuinige verwarming in de winter en koeling in de zomer zorgen. De elektriciteit wordt mede geleverd door de zonnepanelen die op het dak van de fabriekshallen zijn geplaatst.

Wethouder Anouk van Eekelen zegt "Wij hechten er veel belang aan dat zo'n mooi innovatief technologiebedrijf in Papendrecht blijft. Het is vandaag een heugelijk feit dat we vanuit onze eerdere afspraken over de langjarige vestiging van Fokker in Papendrecht de eerste paal voor het hoofdkantoor hebben geslagen. Deze langjarige verbondenheid is niet alleen goed voor de werkgelegenheid in Papendrecht en de Drechtsteden, maar ook voor het techniekonderwijs binnen ons lokale onderwijsaanbod."

Steven Soederhuizen, vicepresident Aerostructures van Fokker zegt "Dit is een feestelijke mijlpaal. Met dit nieuwe kantoor krijgen wij de beschikking over een moderne locatie die voldoet aan de allerhoogste standaarden op het gebied van technologie, duurzaamheid en duurzame inzetbaarheid. De publiek-private samenwerking tussen de gemeente Papendrecht en Fokker levert een win—win situatie voor alle partijen op. Het feit dat ons nieuwe kantoor in Papendrecht wordt gebouwd is een illustratie van onze betrokkenheid bij de regio Drechtsteden en bij het Nederlandse Aerospace cluster."

De nieuwbouw moet eind 2018 klaar zijn.

(bron: Fokker; foto: Jacco van den Boogaart)

Reageer als eerste
Meer berichten