Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


(foto: De Lage Waard)
(foto: De Lage Waard)

Duizend groepachters bezoeken De Lage Waard

Papendrecht - Afgelopen maandag- en dinsdagmiddag liepen beide locaties van CSG De Lage Waard vol met bijna 1000 groep-acht-leerlingen. Zo'n 30 basisscholen uit de wijde omtrek gaven hun leerlingen de mogelijkheid om zich te oriënteren op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Aan de havo/vwo locatie konden de groep-acht-leerlingen deelnemen aan de Open Lessen. De vmbo locatie organiseerde de DLW experience. De kinderen kozen op basis van eigen interesses uit verschillende experiences en stelden op die manier hun programma samen.

Zo maakten kinderen op de techniekafdeling een Vogel MacDrive, een bijzonder smaakvol vogelhuis. Er werden micro organismen onderzocht bij 'het onzichtbare in de sloot'. Ook waren er mogelijkheden om het sportieve talent aan te boren bij de experience 'Word jij onze nieuwe Messi?' Verderop in de gang namen Robots het lokaal over. Met virtual reality brillen werden verschillende steden op de wereld bezocht en viel er bijna een leerling in de Grand Canyon. Er was ook van alles te kiezen op het gebied van nieuwe talen, kunst en muziek.

De school bruiste door het enthousiasme van de groep-acht-leerlingen. "Een bezoek aan De Lage Waard is altijd als een warme deken. De docenten zijn bevlogen van hun vak en stralen dat uit", zei Wim van Heteren, leerkracht van School met de Bijbel de Schakel in Nieuw-Lekkerland. Hij genoot zichtbaar van zijn enthousiaste leerlingen. Aan het einde van beide middagen waren alle leerlingen een ervaring rijker. En een stap dichter bij een belangrijke stap in hun loopbaan.

(bron: De Lage Waard)

Reageer als eerste
Meer berichten