Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


De huidige vestiging van Frittella aan de Meentpassage. (foto: Jacco van den Boogaart)
De huidige vestiging van Frittella aan de Meentpassage. (foto: Jacco van den Boogaart)

Frittella heeft interesse pand bibliotheek

Papendrecht - De voorgenomen verhuizing van de Lidl naar het pand van de huidige bibliotheek is op losse schroeven komen te staan. Na een veelbewogen vergadering van de Commissie Ruimte, waar onder meer de bewoners van de appartementen boven de bieb hun ongerustheid lieten blijken, heeft het college van burgemeester en wethouders geconcludeerd dat er nog onvoldoende draagvlak is om nu al te besluiten wat er met het gebouw gaat gebeuren. De verhuizing van de Lidl naar de bieb is echter nog niet van de baan, want volgens wethouder Van Eekelen zijn alle opties nog open.

Andere opties

De vraag die nu rijst, is welke opties er dan zoal zijn. Tijdens de commissievergadering werden eigenlijk maar twee andere opties concreet genoemd: de bibliotheek op de huidige locatie laten zitten, zoals diverse raadsfracties voorstelden, en leegstand.
De eerste optie lijkt echter snel af te vallen, want al tijdens de vergadering gaf de wethouder aan dat de bibliotheek zelf weg wil.
Dan blijft leegstand over, of toch niet? Want tijdens diezelfde vergadering liet 'inspreker' Daan van der Vorm van winkelcentrum De Meent doorschemeren dat er nog een andere optie is, zonder die concreet te noemen.
Wethouder Van Eekelen bevestigt desgevraagd dat er toch nog wel meer opties zijn. "Er hebben zich inmiddels enkele belangstellenden gemeld met ideeën voor het pand, dus er zijn nu meerdere opties. We zullen met alle partijen in gesprek gaan en alle alternatieven zorgvuldig bekijken voordat we een besluit nemen."

Frittella

Eén van de belangstellenden blijkt Christiaan van Engen, eigenaar van pannenkoekenhuis Frittella. "Wij willen al lange tijd uitbreiden; we groeien uit ons jasje. In Barendrecht hebben we sinds kort Restaurant de Wensboom, samen met Rob Geus, een goede vriend van mij. En dat loopt als een trein, dus zoiets zouden we hier ook wel willen. Het pand van de Lidl zou een optie zijn als de Lidl naar de bibliotheek zou verhuizen."

"Maar het pand van de bieb zelf zou ook heel geschikt kunnen zijn. Ik heb nog geen idee hoe we dat dan precies zouden invullen. Ja, we blijven wel sowieso een pannenkoekenhuis, maar wat we nog meer zouden willen doen, weet ik nog niet. Maar we zijn zéker geïnteresseerd en dat weet de wethouder ook. Dat is geen geheim", aldus Van Engen.

(door Jacco van den Boogaart)

Reageer als eerste
Meer berichten