Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Arie Molendijk. (foto: pr)
Arie Molendijk. (foto: pr)

Wat is het waard?

Papendrecht - Taxateur en veilinghouder Arie Molendijk is vrijdag 17 november van 13.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek aan de Markt 2 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto's, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recente veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort dagen zeldzame of onbekende werken voor de dag.

Arie Molendijk geeft graag advies voor de restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan een afspraak worden gemaakt.

Arie Molendijk heeft meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Taxatie kost 5 euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

www.molendijkboeken.nl

Reageer als eerste
Meer berichten