Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Bailey en Björn zijn door het project nog betere vrienden geworden. (Foto: Privé)
Bailey en Björn zijn door het project nog betere vrienden geworden. (Foto: Privé) (Foto: Privé)

Schoolproject verbindt vrienden

Twee vrienden, één project: Bailey de Regt (15) en Björn van der Starre (18) uit Papendrecht werken samen voor een schoolproject van Bailey, waarbij ze aan freestyle football doen en filmen.

Door Eline Lohman

PAPENDRECHT – Bailey traint dagelijks één à twee uur zijn freestyle skills en doet op 11 november mee aan het Nederlands Kampioenschap. Freestyle is het zo creatief mogelijk denken met een voetbal waarbij trucks worden uitgevoerd met alle lichaamsdelen. Het is een nog relatief onbekende sport en wordt dan ook vaak verward met voetbal. 

Door een schoolproject van Bailey begonnen de twee een samenwerking, vertelt de 15-jarige. "Ik zit nu in het vijfde van het gymnasium. Voor een aantal leerlingen is er een extra programma, waarbij ze zich bezig kunnen houden met hun passie. Ik wist gelijk dat ik aan dit twee jaar durende project mee wilde doen. Na het schrijven van een motivatiebrief ben ik een jaar geleden begonnen met dit project. Je moet steeds vaste competenties verbeteren, zoals creëren en reflecteren."

Elke twee maanden maken de jongens een filmpje, dat op YouTube gezet wordt. Bailey laat zijn freestyle kunsten zien, Björn filmt. Bailey: "Het gaat hartstikke goed met het project. De filmpjes zijn goed bekeken; de eerste zelfs 1200 keer. Ik heb sponsoren gevonden, want ik wil Björn wel kunnen betalen voor het filmen en editen. Verder geef ik freestyle trainingen bij een voetbalschool, perform ik tijdens allerlei evenementen zoals Sinterklaas en pannatoernooien en heb ik tijd doorgebracht met de wereldkampioen freestyle football, Erlend Fagerli. Het leuke van freestyle is dat je zo creatief mogelijk kunt zijn. Je bent heel vrij en kunt continu creatief denken over hoe je met de bal om kunt gaan. Het begon bij mij met hooghouden, later kwam ik bij een voetbalschool waar een freestyler training gaf en toen ik eenmaal ging oefenen met freestylen, was ik verkocht. Het mooie is dat iedereen in deze wereld elkaar kent. Het maakt niet uit of je een beginner bent of een gevorderde. We zijn allemaal echt vrienden geworden en door het project heb ik een nog hechtere band gekregen met Björn, die ik al heel lang ken. Later wil ik veel gaan reizen voor het freestylen om zo de wereld te verkennen en nieuwe mensen te ontmoeten."

Björn vindt het leuk om bij het project van de school van Bailey betrokken te zijn, vertelt de MBO-scholier van het Grafisch Lyceum in Utrecht. "Al sinds mijn 13e ben ik bezig met het maken van foto's en filmpjes. Toen Bailey me een jaar geleden vertelde dat hij iemand nodig had om hem op social media te kickstarten, wilde ik zeker samenwerken. Superleuk om te filmen en foto's te maken. Het is fijn om een creatief proces te kunnen uiten in video en foto. Als ik iets interessants zie, dan heb ik daar altijd een creatieve gedachte bij en wil ik het graag vastleggen. In de toekomst wil ik graag een eigen bedrijf opzetten om producten als promotie video's en videoclips te maken."
 

Reageer als eerste
Meer berichten