Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Foto: Anouk Breeman

Column: burgemeester Aart-Jan Moerkerke

Alweer ruim een jaar burgemeester van ons mooie Papendrecht. Het bekende gezegde 'gezelligheid kent geen tijd' gaat wat mij betreft zeker op. Wat is dat jaar voorbij gevlogen! Ik wil iedereen dan ook van harte bedanken. Ik voelde en voel me enorm welkom. Ik heb de Papendrechters leren kennen als mensen die het hart op de tong hebben, oprecht betrokken zijn bij hun omgeving en positief zijn ingesteld. Mooi van Papendrecht is de sociale controle. We zeggen nog 'hallo' op straat, maken een praatje, weten wat er in de buurt speelt en zijn bereid iets voor elkaar te doen. Dat maakt dat ik me thuis voel. En elke dag dat ik met mijn hond langs het prachtige drierivierenpunt loop, prijs ik me gelukkig. Ik kijk dan ook uit naar de komende, hopelijk nog vele,  jaren.

Bijzonder wordt het komende 'ambtsjaar' in elk geval. De verkiezingen voor de gemeenteraad zitten er al weer aan te komen. Over een half jaar weten we wie nieuw in de raad zitten en misschien al zelfs welke partijen in de coalitie zitten en welke nieuwe wethouders we kunnen verwelkomen. Dat onze club van burgemeester en wethouders behoorlijk zal gaan veranderen is zeker. Jan Nathan Rozendaal heeft ons al verlaten voor het burgemeesterschap in Elburg. Nogmaals gefeliciteerd, Jan Nathan! En ook Joke Reuwer en Kees Koppenol hebben al aangegeven niet terug te komen als wethouder. Als ik eerlijk ben, vind ik het ontzettend spannend wie door welke partij als kandidaat zal worden aangewezen.

Ook spannend is natuurlijk wat onze Papendrechters gaan stemmen en wie uiteindelijk met elkaar zullen regeren in onze gemeente. Laten we in hopen dat het een minder zware bevalling zal worden dan de geboorte van Rutte III. Ik eindig dan ook met een oproep om te gaan stemmen. U heeft een half jaar om u verder in de partijen en hun inbreng te verdiepen. Uw stem kan er straks voor zorgen dat 'ons Papendrecht' nog een stukje mooier wordt.

Reageer als eerste
Meer berichten