Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Jan van de Burgh draagt de Duim over aan wethouder Joke Reuwer. (foto: pr)
Jan van de Burgh draagt de Duim over aan wethouder Joke Reuwer. (foto: pr)

Ook de Duim vertrekt van de Willem

Papendrecht - Al bijna anderhalf jaar wordt op het Willem de Zwijger College een duim doorgegeven. Een personeelslid krijgt dan een eervolle vermelding op intranet en mag de plastiek van een vuist met megaduim twee weken op zijn/haar bureau hebben, mee naar huis nemen voor op de schoorsteen of gewoon vertroetelen.

Of deze gewoonte nu naar Amerikaans voorbeeld de school in kwam waaien, het een opsteker uit de tijd van het communisme tijdens de Koude Oorlog was of gewoon een teken van waardering naar elkaar……. Er werd wisselend over dit subtiele lichaamsdeel gesproken.

In de voorlaatste werkweek van directeur Jan van de Burgh kreeg hij de duim voor zijn bevlogen werk van de afgelopen 41 jaar op de Willem en werd de duim meteen met pensioen gestuurd.

Bij zijn afscheid werd Jan met toespraken en muziek geroemd en in het zonnetje gezet. Toen Jan zelf aan het woord kwam en terugblikte op de afgelopen jaren, memoreerde hij dat hij voor de duim een heel geschikte bestemming had gevonden.

De duim gaat niet met pensioen, maar wel de school uit. Jan overhandigde de duim aan wethouder van onderwijs Joke Reuwer. "De samenwerking met haar en de Gemeente Papendrecht is altijd zo goed geweest: zij verdient de duim!"

(door Marijke Klunder, Willem de Zwijger College)

Reageer als eerste
Meer berichten