Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


De onthulling van het logo in de nieuwe ruimte van Voedselbank Papendrecht. (foto: pr)
De onthulling van het logo in de nieuwe ruimte van Voedselbank Papendrecht. (foto: pr)

Nieuw pand voor Voedselbank Papendrecht

Papendrecht - Woensdag 4 oktober was de dag waar alle vrijwilligers en cliënten van De Voedselbank Papendrecht naar hadden uitgezien. Voormalig medewerker Bert de Ruiter zette de Voedselbank lokaal en regionaal op de kaart. Na jaren gevestigd te zijn geweest aan het Oude Veer en het Westeind, vond vorige week de officiële opening plaats van het volledig gerenoveerde pand aan de Coornhertstraat. Voormalig wethouder Jan Nathan Rozendaal verrichtte de opening, door na een korte toespraak het logo van de Voedselbank te onthullen. Hij werd vergezeld door zijn opvolger, wethouder Marco Hoogland. Na enkele toespraken, onder andere van interim-voorzitter Johan Aarnoudse, konden de aanwezigen genieten van de prima verzorgde catering.

Mede dankzij dit 'perfecte pand', zoals de heer Aarnoudse het benoemde, "worden we voor vol aangezien." Hiermee doelend op de overzichtelijke ruimte, mede hierdoor ontvingen we het felbegeerde certificaat 'Voedselveilig' van de Houwersgroep.

Tot nu toe kregen de cliënten een vastgesteld voedingspakket. "Vanaf nu kan men langs de tafel lopen en neemt men alleen mee wat ook echt gebruikt wordt. Dit gaat nog meer de verspilling tegen."

Bestuur en vrijwilligers zijn alle sponsors enorm dankbaar. "Zij maken het bestaan van de Voedselbank mogelijk. Helaas blijkt dat er ondanks de mogelijkheid om te doneren toch nog steeds veel voeding bij diverse bedrijven wordt weggegooid."

Rozendaal sprak, net als Aarnoudse het dubbele gevoel uit, enerzijds blij te zijn met dit mooie pand, en anderzijds te moeten constateren dat deze maatschappij blijkbaar niet in staat is om iets anders aan dit probleem te doen. "Het is realiteit."

Op donderdag en vrijdag komen de cliënten hun boodschappen ophalen. "Ook zij vinden dit gebouw een verademing", stelt Annie Poelman, die net als Arie Mourik al twaalf en een half jaar meer dan fulltime vrijwilligers zijn. Vanzelf werden deze twee doorzetters meteen ook deze middag gehuldigd, en ontvingen een bos bloemen. Ook Chris de Haan werd bedankt voor zijn inzet.

Poelman benoemt nog eens alle voordelen van het nieuwe pand: overzichtelijk, eindelijk niet meer al die trappen." Het vorige pand telde namelijk 4 verdiepingen.

Penningmeester Henk de Koning geeft aan:" We zijn het bedrijfsleven, kerken en particulieren heel dankbaar voor alle sponsoring. We zijn er stil van."

Annie Poelman beaamt dit en voegt nog toe: "We zouden graag alle sponsors benoemen, dat gaan we ook doen op onze nieuwe website, maar bouwbedrijf Marcel Ritmeester wil ik nog apart benoemen. Hij heeft, samen met vrijwilligers deze hal volledig verbouwd en gebruiksklaar gemaakt."

Jan Nathan Rozendaal kreeg vanwege zijn vertrek naar Elburg een veilingkistje mee, gevuld met Papendrechtse producten. Annie merkte daarbij gekscherend op:" Om de komende weken te kunnen overbruggen. Het zal tenslotte wel even duren dat je weer salaris krijgt."

(door Ina Florusse)

Reageer als eerste
Meer berichten