Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Vakantiebijbelweek De Sloep in 2016. (foto: pr)
Vakantiebijbelweek De Sloep in 2016. (foto: pr)

"(T)OP Survival" tijdens Vakantiebijbelweek de Sloep

Papendrecht - Vakantiebijbelweek de Sloep zal voor vele Papendrechters, groot en klein, een bekend begrip zijn. Al ruim 40 jaar vindt dit feest, met gratis entree, in de herfstvakantie plaats. Zowel de vrijwilligers als de kinderen staan ook dit jaar weer te popelen om mee te doen. Heleen Bode, één van de commissieleden, doet graag verslag over voorgaande jaren, maar vooral ook over het feest dat komende week zal plaatsvinden in het gebouw van de Baptistengemeente aan Poldermolen 7. Haar kinderen Lucas en Andreas vullen waar nodig aan, want wat hebben ook zij er steeds van genoten.

Komende week is het weer herfstvakantie, en ook dit jaar hoeven de kinderen zich niet te vervelen. Vakantiebijbelweek de Sloep verwacht ook dit keer weer een grote opkomst, alle basisschoolkinderen zijn op maandag 16 en dinsdag 17 van 10.00 tot 12.00 uur, woensdag 18 oktober van 10.00 tot 13.00 uur, (inclusief pannenkoeken), en van 18.30 tot 20.00 uur (inclusief kindertheater en een broodje knakworst), van harte welkom,
Ook dit jaar wordt weer een geweldig leuk programma aangeboden. Lucas en Andreas vertellen waarom de kinderen echt moeten komen: "Er zijn heel veel leuke dingen te doen" zegt Andreas, en zijn broer Lucas vult aan: "Bijvoorbeeld gave workshops", moeder Heleen haast zich te zeggen dat deze voor de grotere kinderen vanaf groep 6 bedoeld zijn. "De kinderen kunnen kiezen uit de workshops macramé, houtbewerken, survivallen of sieraden maken," verklapt Heleen. "De jongere kinderen krijgen op hun eigen niveau een leuk programma." Medewerker Simone Rietveld vult aan: "De kinderen uit groep 6 zien er al enorm naar uit, nu zijn ook zij groot genoeg."
Verder is er ook dagelijks 'knabbel en babbeltijd', "de kinderen die al vaker geweest zijn, weten wat daarmee bedoeld wordt", weet Simone te vertellen, "nieuwelingen moeten hun oor maar eens te luister leggen bij de kinderen die alweer staan te popelen", ginnegapt ze. "En ja", ook de 'stop-motion' filmpjes staan dit jaar weer op het programma." Naar verluidt zouden veel kinderen bang zijn dat dat dit jaar niet plaats zal vinden, maar dat angstige vermoeden is hierbij meteen de kop ingedrukt.

Het zijn veelal de ouders van toen, die nu hun kinderen bij de Vakantiebijbelweek brengen, en "als ze al wat groter zijn, dan komen ze vanzelf zelf naar 'De Sloep'.
In de beginjaren vond dit feest plaats in een soort SRV-wagen, daarna was Jongerencentrum Interval de aangewezen locatie. "Nadat dit afgebroken is, kwam de Sionskerk in beeld, en dit jaar vindt het feest, wat gratis wordt aangeboden door de gezamenlijke kerken, alweer voor de tweede keer plaats in de Baptistengemeente.

Informatie:Facebook Vakantiebijbelweek 'De Sloep'of ph-bode@hetnet.nl

Reageer als eerste
Meer berichten