Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Weer volle buit voor Papendrecht

Papendrecht - Ook in de derde competitieronde is Papendrecht zonder puntenverlies gebleven. In Zaltbommel werd Nivo Sparta, toch een ploeg die als kanshebber op de titel wordt beschouwd, met 0-5 verslagen. In het eerste half uur van de wedstrijd viel er weinig te beleven voor de toeschouwers. Ze zagen twee aftastende ploegen met nauwelijks gevaar voor de doelen. Beide ploegen kregen slechts één kans. Nivo's Sten Pijlman schoot voor open doel over en Justin Beemsterboer schoof de bal in kansrijke positie naast. In de 30e minuut was het wel raak. Daeley van der Graaff werd volkomen vrijgelaten in het strafschopgebied en zijn droge knal was te machtig voor doelman Ruud de Groot.

De tweede helft had een heel ander beeld. Justin Beemsterboer werd vervangen door George Thomas de Brito en dat bleek een gouden greep van assistent-trainer Karel Spitsbaard, die de voor zaken afwezige Peter de Haan verving. Nadat eerst Timo Kurpershoek op vakkundige wijze Pijlman van een doelpunt hield, brak een vroeg Papendrechts kwartiertje aan. Tussen de 53e en de 66e minuut werd de 0-1 verhoogd tot 0-5. Eerst scoorde Koen Lighaam na goed voorbereidend werk van Jay Luciano. Daarna was het Luciano zelf die twee keer doeltreffend was, beide keren op aangeven van George Thomas de Brito. Ten slotte mocht Sven van der Net de mooiste goal van de wedstrijd scoren. Wederom op een geslepen pass van George Thomas de Brito kon hij alleen op het doel van Nivo Sparta afgaan. Zijn lob verdient de schoonheidsprijs. Het verweer van Nivo Sparta was hiermede definitief gebroken.

Papendrecht wacht nu twee pittige thuiswedstrijden tegen Wilhemina'26 en Roda Boys die beide bovenin meedraaien. "Daarna zullen we eens kijken hoe we ervoor staan", aldus assistent-trainer Spitsbaard.

(bron: VV Papendrecht) 

Reageer als eerste
Meer berichten