(foto: Arco van der Lee)
(foto: Arco van der Lee)

Grote belangstelling voor De Wensboom van Frittella

Papendrecht – Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag het gezamenlijke project van Frittella en tv-maker Rob Geus ('De Smaakpolitie') geopend. In Barendrecht hebben ze restaurant De Wensboom opgezet.

De opening werd vrijdag bijgewoond door een groot aantal gasten. Daaronder Olympisch kampioene Inge de Bruijn. Er waren optredens van Justine Palmelay en Lou Prince.

Rob Geus vertelde dat het idee voor het restaurant is ontstaan in Papendrecht. "Ik was bij Frittella om mensen te trainen. Daar kreeg ik zo veel energie van, dat ik gezegd heb 'Als we een locatie vinden om iets samen te doen, dan gaan we ervoor'.

Frittella wordt geleid door Christiaan, Roeland en Saskia van Engen. Christiaan vertelde dat in een aantal vestigingen nu samen tweehonderd mensen werken. Het gaat om mensen met een arbeidsbeperking of mensen die om andere redenen moeilijk aan werk kunnen komen.  " In Barendrecht zijn heel weinig leer-werk bedrijven. Dus ik denk dat dit een mooie kans is voor ons.

Rob Geus was onder de indruk van alle positieve reacties op het openen van De Wensboom. Zo hebben verschillende plaatselijke bedrijven geholpen bij de inrichting. In de bibliotheek tegenover het restaurant mocht hij voor een volle zaal vertellen over het project. Emotioneel werd Geus toen hij vertelde dat ze zelfs een jongen uit Lelystad heeft gesolliciteerd. Hij had het project gezien op RTL Boulevard. Hij is één van de zestig mensen die is aangenomen. De jongen woont nu bij familie in Rhoon.

De Barendrechtse burgemeester Jan van Belzen mocht de officiële opening verrichten. Hij is enthousiast over De Wensboom. "Er gaat ook voor mij een wens in vervulling, Want ik vond het diep triest dat deze plek een tijd gesloten was." Hij juicht het toe dat mensen 'met afstand tot de arbeidsmarkt' hier werk vinden. Bovendien kunnen mensen elkaar hier ontmoeten. En in een wijk waar eenzaamheid een groot probleem is, is dat belangrijk. "Wat wil je nog meer?"

De Wensboom is gevestigd aan het Middeldijkerplein 28 in Barendrecht.

Meer berichten


 

Meeste reacties