Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Een van de atleten die het wedstrijdseizoen heel goed is begonnen is Sam IJzerman. (foto: Nanda van Heteren)
Een van de atleten die het wedstrijdseizoen heel goed is begonnen is Sam IJzerman. (foto: Nanda van Heteren)

Sterke start seizoen voor De Geul

Papendrecht – Het wedstrijdseizoen voor zwemvereniging De Geul uit Papendrecht is afgelopen maand van start gegaan. Zowel in de regionale competitie als in de landelijke competitie hebben de erwtenpellers goede zaken gedaan.

In het wedstrijdzwemmen zijn er twee grote competities. De regionale competitie afdeling West en de nationale competitie uitgeschreven door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). ZV De Geul komt in de regio uit in poule B en in de KNZB uit in de hoogste klasse van het district.

Hoofdtrainster van de selectie is Erica Muller. Haar trainingsschema's zorgen ervoor dat de sporters optimaal aan de start verschijnen. ,,In het begin van het seizoen trainen we vooral op conditie en techniek. Rondom de kerstvakantie gaan we meer op tempo zwemmen en komt het sprintwerk om de hoek kijken," aldus Muller.

Over de start van het seizoen is de fysiotherapeute uit Nieuw-Lekkerland erg te spreken: ,,Het gaat heel goed. De zwemmers en zwemsters hebben het super gedaan. Er wordt gewoon goed gezwommen."

De fabelachtige uitslagen geven aan dat de ploeg goed op weg is om hun doelstelling, het promoveren in de competities, te behalen.

Scholiere


Een van de atleten die het wedstrijdseizoen heel goed is begonnen is Sam IJzerman. De Papendrechtse is de eerste zwemster in de historie van de club die onder de magische een minuutgrens heeft gezwommen op het koninginnennummer, de honderd meter vrije slag. Met haar nieuwe persoonlijke record van 59 seconden en 56 honderdsten bleef ze ruimschoots onder de limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen.

De Lage Waard-scholiere kijkt tevreden terug op haar race: ,,De wedstrijd was zwaar. De opening kan ik nog verbeteren. Eigenlijk moet ik een kleine 28 seconden doen over de eerste twee banen borstcrawl, ik deed daar nu ruim 28 seconden over. Toch kon ik het tempo de laatste meters goed doortrekken. Als ik dit seizoen nog sneller kan openen en dat vol kan houden, zit er misschien nog wel meer in."

Programma


De volgende competitiewedstrijd in de regiopoule voor de zwemequipe vindt op zaterdag 28 oktober om 13.00 uur in hun thuisbad plaats. Tot die tijd bereiden de sporters zich in Sportcentrum Papendrecht aan de Burgemeester Keijzerweg 110 voor.
Meer informatie over De Geul:

zvdegeul.nl

Reageer als eerste
Meer berichten