Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


De maker van de 4-1, Xavier Leenheer snelt langs de verdediging van Tricht.(foto: VV Papendrecht)
De maker van de 4-1, Xavier Leenheer snelt langs de verdediging van Tricht.(foto: VV Papendrecht)

Papendrecht boekt dik verdiend de tweede overwinning

Papendrecht - Met een zeer goede eerste helft heeft Papendrecht de basis gelegd voor de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Op een nat Slobbengors werd Tricht op een kansloze 4-1 nederlaag getrakteerd. Vanaf de eerste minuut was Papendrecht de betere ploeg en creëerde met goed positiespel diverse kansen. Koen Lighaam was de eerste die een mogelijkheid kreeg. Hij werd door de lucht in de zestien aangespeeld, waarna hij zich met een prima aanname vrijspeelde. Hij stuitte echter op de keeper van Tricht. De hardwerkende Justin Beemsterboer was de volgende die dicht bij de openingstreffer was, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Tricht, dat op de counter speelde, had met Leonardo Aguiar een snelle en technisch vaardige spits. Hij werd echter onschadelijk gemaakt door de sterk spelende defensie van Papendrecht. Aan de andere kant bezorgde Jay Luciano rechtsback Ruben Lambregts een zeer lastige middag en ging er meerdere keren op snelheid langs. Halverwege de eerste helft ging Luciano weer op avontuur en werd binnen de zestien gestopt. Heel Papendrecht verwachtte een strafschop, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Niet veel later was het Justin Beemsterboer die de ban brak. Even ervoor miste hij nog oog in oog met keeper Nicky Janssen, maar bij een voorzet van de doorgebroken Luciano was hij attent nadat de bal van de voet van een verdediger sprong. Beemsterboer tikte simpel binnen.

In de veertigste minuut kwam Papendrecht op 2-0 via Jay Luciano. Na een inworp van Xavier Leenheer kopte Koen Lighaam door. Bij de tweede paal miste Luciano in eerste instantie de bal, maar in tweede instantie haalde hij verwoestend uit en scoorde in het dak van het doel. In de 45e minuut hielp Tricht Papendrecht aan de 3-0. Een voorzet van Koen Lighaam werd in eigen doel gegleden door Ruben Lambregts.

Na de rust nam Papendrecht wat gas terug. Hierdoor kwam Tricht iets meer aan voetballen toe. Toch was het Koen Lighaam die dicht bij een doelpunt was. Hij werd door de prima spelende George Tomas de Brito alleen voor de keeper gezet, maar zijn schot verdween in het zijnet. Halverwege de tweede helft scoorde Tricht en bracht zo de spanning enigszins terug. Een lange aanval eindigde in de zestien waar onvoldoende werd ingegrepen door de Papendrechtse defensie, waardoor Rick van Gameren uiteindelijk voor de 1-3 kon zorgen. Binnen enkele minuten bracht Papendrecht de marge weer op drie. Na een afgeslagen corner ving Xavier Leenheer de bal op om vervolgens van een meter of twintig met een verwoestend laag schot de 4-1 aan te tekenen. Het laatste deel van het aantrekkelijke duel kregen beide ploegen nog kansen, maar het vizier stond niet meer op scherp.

Opstelling Papendrecht: Kurpershoek, Van Rooijen, Adouvi, Kamerling, Leenheer, Van der Net, Van der Graaff, Tomas de Brito, Luciano (Klaverweide), Beemsterboer, Lighaam (Van der Zeeuw).
 

Reageer als eerste
Meer berichten