Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Annemarie Pierhagen. (tekst en foto: Ina Florusse)
Annemarie Pierhagen. (tekst en foto: Ina Florusse)

Bij Bosshardt verrast Annemarie Pierhagen

Papendrecht - Afgelopen week was het feest in Buurthuis Bij Bosshardt, in de Staringlaan. Annemarie Pierhagen is namelijk alweer vijf jaar werkzaam in deze gezellige 'huiskamer van de buurt'.

In Bij Bosshardt vinden op de doordeweekse dagen tal van activiteiten plaats, bij vele hiervan zetten de bezoekers zich zelf actief in en hebben het gezellig met elkaar. En eigenlijk waren al deze bezoekers of beter gezegd deelnemers al een paar maanden stuk voor stuk op de hoogte van dit lustrum, behalve Annemarie.
Nietsvermoedend stapte ze woensdag 27 september dan ook bij haar werkplek naar binnen.

Collega Eline kraaijveld had tijdens de vakantie van Annemarie de nodige lijntjes uitgezet, ook hadden de jongste bezoekers in die periode mooie tekeningen voor Annemarie gemaakt. Dit werd verwerkt tot een fraai inkijkboek, en woensdagmiddag, na de kinderknutselclub werd Annemarie met deze prachtige creaties verrast.
Maar dat was lang niet de enige verrassing. Allereerst hingen daar nog de vlaggetjes van Burendag. Op verzoek van Eline waren die nog niet weggehaald. "Laat maar lekker hangen", kreeg Annemarie te horen, niet wetend dat deze eigenlijk voor haar eigen feestje bestemd waren.
Eline had echter nog meer verrassingen voor haar in petto, de hele dag stroomden er mensen naar binnen om haar te feliciteren, zoals de korpsofficier Erik van de Woude. "Ik was al wat verontwaardigd dat mijn moeder de telefoon niet opnam, op haar eigen verjaardag!!!" Toen moeder met vader en zusjes even later voor haar neus stonden, begreep ze het. Ook manlief en haar kinderen zaten in het complot.
"En dan te weten dat ik eigenlijk niet van verrassingen houd, ik stel liever zelf de vragen. Het is dus even omschakelen, ik laat het maar over me heen komen." Maar de blik in haar ogen verraadde dat ze toch stiekem wel erg van deze verrassende dag genoot.
Als laatste wil ze graag nog kwijt dat ze een heerlijke werkplek bij het Leger des Heils  heeft. "Ik doe dit werk echt vanuit mijn hart, en het leuke  is: we draaien bij Bij Bosshardt met elkaar, iedereen is gelijk. En vandaag? Ik heb echt onwijs genoten."

De ontmoetingsplek is meerdere dagen per week geopend. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van het steunpunt zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bewoners zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie. Doordat bewoners kunnen meewerken in Bij Bosshardt ontwikkelen zij zich op verschillende gebieden zoals samenwerking, organiseren en uitvoeren en verantwoordelijkheid nemen. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden.

(door Ina Florusse)

Reageer als eerste
Meer berichten