Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


(foto: Ina Florusse)
(foto: Ina Florusse)

Wethouderswissel in Papendrecht

Papendrecht - Wethouder Jan Nathan Rozendaal had een toekomstdroom, die ineens aan de horizon verscheen. Hij solliciteerde naar de vacature van burgemeester in Elburg  en werd in een heel kort tijdsbestek aangenomen. Behalve een schok binnen de politiek van Papendrecht bracht dit ook een verschuiving van functies, hetgeen met souplesse werd opgepakt.

Donderdag 28 september werd raadslid Marco Hoogland geïnstalleerd als vervangend wethouder, terwijl Willem Goudriaan (adviseur communicatie op het partijbureau van de SGP-Rotterdam) plaats nam op de stoel van Hoogland. Donderdag 5 oktober zal het officiële afscheid van wethouder Rozendaal plaatsvinden van 16.30 tot 18.30 uur in het gemeentehuis.

Mooie stad

Jan Nathan Rozendaal had graag de periode van vier jaar volgemaakt, met in zijn achterhoofd daarna uit te zien naar een functie als burgemeester. Totdat hij de vacature in Elburg voorbij zag komen, daar een weekendje met zijn vrouw op ontdekkingstocht ging, waarna beiden enthousiast huiswaarts keerden en de sollicitatie in gang werd gezet . "Elburg is een hele mooie stad, met bos, heide en meren, ook wat de bevolking betreft hebben we wel het idee dat dat klikt."
Over het sollicitatietraject vertelt de wethouder: "Dit was een hele snelle procedure van een krappe twee maanden. Men wilde echt ruim voor de nieuwe verkiezingen een nieuwe burgemeester, en daarom heeft men echt alles op alles gezet. Woensdag 5 juli om 15.00 uur kreeg ik het verlossende bericht dat uit de 32 sollicitanten de keus op mij was gevallen."

Daar hij Marco Hoogland niet telefonisch te pakken kreeg, stuurde Rozendaal hem dit voor hem verheugende bericht via de app. : "Dat was een hele shock." aldus Hoogland. |
Jan Nathan Rozendaal  heeft wel geworsteld met de vraag : 'Kan ik dit maken om Papendrecht al na 3 ½ jaar te verlaten'. Hij stelt: "Ik ben er ook biddend mee bezig geweest, en heb van Hogerhand ervaren dat het goed is."
En vooruitblikkend: "Er ligt een mooie uitdaging voor mij om gezamenlijk met de omliggende buurtgemeenten de samenwerking te verbeteren."

Uitdaging

Inmiddels heeft raadslid Marco Hoogland besloten de uitdaging aan te gaan om de resterende tijd van deze ambtsperiode als wethouder aan te treden. Partijlid Willem Goudriaan zal zijn openvallende plaats binnen de raad innemen. Hoogland combineert deze functie met zijn huidige baan, waarin hij drie dagen per week financieel verantwoordelijk is voor een organisatie in Hendrik-Ido-Ambacht, de financiële dienstverlening die hij daarnaast voor twee dagen biedt zal voorlopig op een laag pitje komen te staan. "Een wethouder maakt in principe meer dan 5 dagen, want je bent zowel overdag als praktisch iedere avond op stap. Al hang dat ook af van je portefeuille," weet Rozendaal uit ervaring.
Raadslid Marco Hoogland werd donderdag 28 september geïnstalleerd als wethouder, nadat van Jan Nathan Rozendaal afscheid genomen was. Tegelijk werd Willem Goudriaan geïnstalleerd als raadslid. "Met dank aan Jan Nathan, deze hele verschuiving, " aldus een glimlachende Hoogland die er helemaal voor wil gaan.
Enkele zaken die komende maanden nog ter tafel moeten komen: "de uitwerking van het parkeerbeleid, integratie, en klimaatadaptatie."  Rozendaal stelt: "Deze plannen liggen klaar, en zullen onder leiding van Marco definitief gemaakt worden."
Joke Reuwer neemt de portefeuille sociale zaken voor haar rekening en burgemeester Aart-Jan Moerkerke communicatie en dienstverlening. Jan Nathan Rozendaal spreekt zijn blijdschap hierover uit "Dat karakteriseert wel echt dit college, het is echt een college dat samen werkt."
In december hopen Rozendaal en zijn vrouw hun nieuwe huis in Elburg te betrekken. Tot die tijd zal het een B&B worden.

(door Ina Florusse)

Reageer als eerste
Meer berichten