Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Groep 8 van De Knotwilg te zien op het Jeugdjournaal

Papendrecht - Groep 8 van basisschool De Knotwilg (locatie Moerbeihof) was vorige week te zien in het Jeugdjournaal. Juf Ilse Opmeer legt uit hoe de uitzending tot stand kwam.

Dinsdag (26 september) werd ik, leerkracht van groep 8 op obs De Knotwilg, verrast door een telefoontje van het NOS Jeugdjournaal. Naar aanleiding van het invullen van een enquete over het gebruik van mobiele telefoons en multimedia in de klas kreeg ik dus het telefoontje.

Ze wilden de volgende dag (woensdag 27 september) opnames komen maken over hierboven genoemde onderwerp. Nadat alle ouders toestemming hadden gegeven, kon ik hen terugbellen met het leuke nieuws dat zij mochten komen filmen.

Woensdag om 9.30 uur kwamen een cameraman en verslaggeefster Malou bij ons in de klas om te filmen. Dit was allemaal erg spannend met zo'n grote camera.
Als eerste werd er een les gefilmd waarin de kinderen de telefoon gebruikten bij een quiz. Daarna kregen ze de opdracht om informatie via hun telefoon op te zoeken in plaats van in hun boek.
Daarna zijn er nog een aantal kinderen geïnterviewd. Zij moesten verschillende vragen beantwoorden en ook vertellen of ze het eens of oneens waren met een stelling.
Ze zijn in totaal wel anderhalf uur bezig geweest met filmen. En het was voor de klas erg leuk om te zien hoe het er achter de schermen van het Jeugdjournaal aan toe gaat.
De klas was te zien in de avonduitzendig van het NOS Jeugdjournaal van donderdag 28 september.

Reageer als eerste
Meer berichten