Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Christiaan Blom geeft een concert voor zijn mede-leerlingen.(foto: Jeroen Verbueken / fotopersbureau Busink)
Christiaan Blom geeft een concert voor zijn mede-leerlingen.(foto: Jeroen Verbueken / fotopersbureau Busink)

Christiaan Blom: 'Het liefst de hele dag muziek maken'

Papendrecht - Kinderen willen later als ze groot zijn vaak een held zijn of beroemd. Christiaan Blom, die op 8 oktober 9 jaar wordt, is echter al een eind op weg. Op 4 mei werd hem gevraagd een muzikaal intermezzo te spelen tijdens de dodenherdenking in de Grote Kerk, samen met de internationaal bekende organist André de Jager. Al eerder kwam hij als winnaar uit de bus tijdens het Prinses Christina Concours. Als beloning hiervoor mocht hij twee dagen achter elkaar optreden in de eerste rijdende concertzaal, De Classic Express van het Prinses Christina Concours, geplaatst op de parkeerplaats bij school.

De rijdende concertzaal, waarin Christiaan een concert mocht geven, speciaal voor de kinderen van de Koningin Beatrixschool, is een omgebouwde trailer die voorheen ingezet werd bij de Tour de France. Een hele eer dus als je in zo'n fantastische zaal mag optreden.
Dankzij de vernuftige techniek, de lichtshow in het plafond en de beelden op het scherm, deed dit concert van Christiaan niet onder voor het Amsterdamse Concertgebouw. De lichtshow ging zelfs nog door tot in zijn schoenen.
Zijn klasgenoten werden ook betrokken in dit optreden. Er was nog een klap en stampexpert aanwezig, genaamd Maloe, die de kinderen liet klappen en stampen op de klanken die presentator Floris Kortie op piano voortbracht: 'Heyheyhey, klapklapklap, sssjsssjssj'. Ook violiste Valentine Blangé bracht een paar schitterende muziekwerken ten gehore. Maar Christiaan was de topartiest deze middag en speelde daar enkele schitterende klassieke werken. Zijn schoolwerk lijkt onder dit alles niet te lijden. Sterker nog, hij volgt zowel vakken van groep 6 als van groep 8.

"Ik zou het liefst de hele dag muziek maken", verzucht Christiaan, die qua haardracht niet onder doet voor het fraaie kapsel van Jan Vayne. Al moet hij moet echter nog wel even geduld hebben om dezelfde lengte te krijgen. Ondanks het feit dat hij zijn schoolwerk op zijn sloffen doet, zal de wens om de hele dag muziek te maken nog niet bewaarheid worden.

In de rijdende concertzaal mocht hij zich ook verheugen de belangstelling van wethouder Joke Reuwer. Zij is onder de indruk. "Deze jongeman heeft al vele harten veroverd in de Grote Kerk. We zijn super trots op deze jonge man. Bij de vertolking van de werken van Daniël Hellbach kreeg ik echt kippenvel. Deze jongeman zal in de toekomst nog veel van zich laten horen."

Zeker is in ieder geval wel dat Christiaan ook met de volgende online muziekwedstrijd mee gaat doen. We zijn benieuwd welk muziekinstrument hij dan gaat bespelen. Hij kan namelijk kiezen uit zes verschillende instrumenten.

(door Ina Florusse)

Reageer als eerste
Meer berichten