Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Kevin Bouter speelde solo. (foto: Danny van der Weck)
Kevin Bouter speelde solo. (foto: Danny van der Weck)

Mooie resultaten muziekexamen voor leerlingen van Excelsior

Papendrecht - De maand juni staat bij de afdeling Muziek van ToBe altijd in het teken van de examens. Dit jaar waren de examens op 16 en 27 juni in Dordrecht. In totaal hebben 48 muzikanten, uit heel de regio, de muziek-examenroute gevolgd.

Van november tot februari hebben de examenkandidaten theorielessen gevolgd en afgesloten met een theorie examen. In juni was het voorspelen op het muziekinstrument voor een commissie van muziekdocenten. Aan het muziekexamen deden elf Papendrechtste kandidaten mee, allemaal muzikant bij Muziekvereniging Excelsior Papendrecht.


Geslaagden A en B diploma:

Slagwerkdocent Peter Lahey is trots op zijn slagwerkleerlingen. Jesse Toes, heeft een prachtig A diploma voor Kleine Trom behaald. Yannick Bot, Daan Peters en Daan Bot hebben een B- diploma behaald. Kleine Trom is bij Hafa-slagwerk het hoofdinstrument, maar daarnaast halen de slagwerkers ook modules op drumstel, xylofoon of kleine percussie instrumenten.

De leerlingen van Matthijs Valkenhout kwamen ook naar het Energiehuis in Dordrecht voor hun examen. Jilles Bot voor een trompet A- diploma, Quint Bot en Miranda van Lansbergen hebben een A-diploma behaald op Bugel en een B-diploma ging naar Siebe Herks op trompet.
Drie saxofoonleerlingen van Casper van Nugteren hebben een B-diploma behaald: Eva Riphage op altsaxofoon, Anna Wemmenhove en Sophie Romijn op sopraansaxofoon.

Examenconcert in het EnergiehuisEen onderdeel bij het C en D examen is een optreden voor publiek.

Tijdens het examenconcert op 27 juni in het Energiehuis in Dordrecht speelden verschillende C en D kandidaten samen met de ToBe Bigband. Voor een goed gevulde zaal speelde Kevin Bouter een mooie solo op trombone van Leonard Bernstein, Elegy for Mippy (Bernsteins kat) en de ballad Being Green met begeleiding van de ToBe Bigband. Hij heeft hiermee het C-diploma op trombone behaald. Het was een fantastische avond met andere C en D kandidaten uit Dordrecht en Ridderkerk.

Kijk voor meer informatie over de examenroute en muzieklessen op www.tobe.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten