Logo papendrechtsnieuwsblad.nl


Rozendaal wordt burgemeester van Elburg

Papendrecht - Wethouder Jan Nathan Rozendaal (SGP) is voorgedragen als burgemeester van Elburg. 

De gemeenteraad van Elburg heeft woensdagmiddag besloten Rozendaal bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als de nieuwe burgemeester van Elburg.

De vertrouwenscommissie omschrijft  Rozendaal als 'de dynamisch en toegankelijk burge(r)meester die Elburg zoekt. Wij zien in hem een burgemeester voor alle inwoners, een verbinder en een vaardig spreker. Hij heeft veel ervaring met samenwerkingsverbanden en met procesbegeleiding. Hij is een visionair en creatief denker die in staat is om mensen te enthousiasmeren en partijen bij elkaar te brengen.'

Rozendaal is sinds 2014 wethouder van Papendrecht, tevens de start van zijn politieke loopbaan. Voorafgaand aan zijn politieke loopbaan was hij werkzaam als projectleider en manager bij de provincie Zuid-Holland, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties en het samenwerkingsverband Zuidwestelijke Delta.

De 40-jarige Rozendaal zal Harry Dijksma opvolgen, die op zijn beurt waarnam vanwege het vertrek van Frans de Lange in januari dit jaar. Frans de Lange is 9 jaar burgemeester van Elburg geweest.

Het College van Papendrecht feliciteert Jan Nathan met zijn voordracht. Burgemeester Aart Jan Moerkerke: "We raken een fijne en goede wethouder kwijt, dus voor ons is het een gemis. Maar we gunnen het van harte Jan Nathan én Elburg: van harte gefeliciteerd!".

De installatie en beëdiging van de heer Rozendaal wordt voorzien in oktober. 

Reageer als eerste
Meer berichten